Μεγάλο ενδιαφέρον για την τεχνογνωσία στη συντήρηση της πόλης και στην ανταπόκριση των δημοτικών υπηρεσιών στα αιτήματα των δημοτών, που αφορούν στην αποκομιδή απορριμμάτων, τον ηλεκτροφωτισμό, την οδοποιία, την αποχέτευση και φυσικά τον καθαρισμό των δρόμων και των πεζοδρομίων, επέδειξε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη στο δημαρχείο.

«Η Νέα Υόρκη είναι η Αθήνα της Αμερικής», δήλωσε ο κ. Άνταμς, ζητώντας από τον κ. Μπακογιάννη να του δείξει τα πλυστικά μηχανήματα, τα απορριμματοφόρα, τους κάδους και τις νέες «σκούπες» που χρησιμοποιεί ο Δήμος Αθηναίων. Μάλιστα, δύο εξ αυτών των οχημάτων, τα πιο μικρά και ευέλικτα με τη διπλή βούρτσα, προτίθεται να τα χρησιμοποιήσει και στη δική του μητρόπολη, όπως επίσης και την ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία καταχωρίζονται τα αιτήματα των δημοτών κι ακολούθως φαίνεται όλη η ακολουθούμενη διαδικασία έως την ικανοποίησή τους.

Σημειώνεται ότι προ διμήνου, όταν ο δήμαρχος Αθηναίων είχε βρεθεί στη Νέα Υόρκη και τον είχε δει, ο Αμερικανός ήταν εκείνος που εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον συντονισμένο τρόπο καθαρισμού της ελληνικής πρωτεύουσας και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Σήμερα στο δημαρχείο υπέγραψαν Μνημόνιο Αδελφοποίησης των δύο πόλεων, με τον κ. Μπακογιάννη να δηλώνει: «Μας χωρίζει ωκεανός, μας ενώνει ο θόλος της Δημοκρατίας», χαρακτηρίζοντας «πόλεις της καρδιάς μας» την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη.