Και τι δεν έχει γραφτεί για την Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας… Από το ότι έχει δυσανεξία στο Ευαγγέλιο και γι’ αυτό δεν κάνει τον σταυρό της µπροστά σε αυτό, ενώ παράλληλα δεν το ασπάζεται, µέχρι το ότι έχει ζητήσει να µη βροντούν τα τσαρούχια τους οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς µετά τις 8.00, καθώς, σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα, την ενοχλούν.

78
Οι διαρροές σε συγκεκριµένη εφηµερίδα και γνωστούς δηµοσιογράφους για την ίδια δεν έχουν τέλος. Θα µπορούσαν άνετα, αν συγκεντρωθούν, να δηµιουργήσουν ένα µυθιστόρηµα best seller µε τίτλο εµπνευσµένο από τον Μάη του ’68, όπως αυτός: «Η φαντασία στην εξουσία». Εντελώς τυχαία ή και όχι, θα έλεγε κανείς, οι συγκεκριµένοι κύκλοι αποθεώνουν διαχρονικά τον πρώην Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως όλα δείχνουν, ένας υπόγειος πόλεµος είναι ανοιχτός - άλλωστε, ποτέ ξανά οι σχέσεις του πρώην µε τον νυν Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας δεν ήταν τόσο ψυχρές.

Το παράδειγµα που αφορούσε την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Καστοριά στις 11 Νοεµβρίου είναι χαρακτηριστικό, καθώς, εξαιτίας δηµοσιεύµατος που υποστήριζε ότι η Πρόεδρος δεν έδειξε σεβασµό στο Ευαγγέλιο και στην εκκλησία, η ίδια η Μητρόπολη, προκειµένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, έφτασε στο σηµείο να βγάλει σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «Η Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας έκανε τον σταυρό της, ασπάσθηκε το Ευαγγέλιο και η όλη στάση της στον Ιερό Ναό ήταν άψογη».

Ένα ανάλογο δηµοσίευµα ήταν και αυτό που αναφερόταν στην υποτιθέµενη ενόχλησή της από τους ήχους που προκαλεί ο βηµατισµός των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Ο χαρακτηριστικός, βροντερός και ρυθµικός ήχος, δηλαδή, που επαναλαµβάνεται από τους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, για να τιµήσουν όσους έπεσαν στην ελληνική γη και να υπενθυµίσουν ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, λοιπόν, ο ήχος από τα τσαρούχια των ευζώνων διαταράσσει την Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας, µε συνέπεια να δώσει εντολή στην Προεδρική Φρουρά να τον σταµατά από τις 8 µ.µ. έως τις 8 π.µ.

Και για το σενάριο αυτό, προκειµένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, εκδόθηκε ανακοίνωση από τη ∆ιεύθυνση του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της ∆ηµοκρατίας, την οποία υπέγραφε ο αντιναύαρχος Ευθύµιος Μικρός και στην οποία αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Ειδικά σε ό,τι αφορά την Προεδρική Φρουρά και τον τρόπο τέλεσης της ευζωνικής υπηρεσίας έµπροσθεν του Προεδρικού Μεγάρου, που δήθεν µεταβάλλεται ορισµένο χρονικό διάστηµα της ηµέρας, ο ισχυρισµός δεν έχει καµία σχέση µε την πραγµατικότητα, αφού στο θέµα αυτό διαχρονικά ισχύει και ακολουθείται απαρέγκλιτο πρωτόκολλο».

Και για την «Κιβωτό»

79
 ∆εν έχει περάσει µία εβδοµάδα που οι ίδιοι κύκλοι κατάφεραν να συνδέσουν και την υπόθεση της «Κιβωτού» µε την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας, καθώς το 2021 επρόκειτο να αποδοθεί τιµητική διάκριση στον πατέρα Αντώνιο. Μόνο που τότε κορυφαία πολιτικά πρόσωπα από όλες τις παρατάξεις στήριζαν το έργο του ιερέα, καθώς δεν υπήρχε ούτε υποψία για τις καταγγελίες που ακολούθησαν.

Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την πρώτη ηµέρα της εκλογής της δέχεται πυρά για τη διακόσµηση στο γραφείο της και την προσωπική της ζωή, κατηγορείται ότι έχει αφαιρέσει τις ελληνικές σηµαίες από το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ µέσα σε αυτό υπάρχουν δεκατρείς, κατηγορείται και για πολιτογραφήσεις «εκλεκτών» της, όταν είναι γνωστό ότι είναι υποχρεωµένη από το Σύνταγµα να τις υπογράφει όχι µετά από δικές της αποφάσεις, αλλά των αρµόδιων υπουργών.

Όλα τα ανάλογα δηµοσιεύµατα ωστόσο έχουν ένα κοινό στοιχείο: τη σύγκρισή της µε τον Προκόπη Παυλόπουλο. Αυτές οι συµπτώσεις έχουν κάνει τους γνώστες του παρασκηνίου να υποστηρίζουν ότι πίσω από τη συντονισµένη επίθεση στο πρόσωπό της βρίσκονται άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του πρώην Προέδρου της ∆ηµοκρατίας. Μάλιστα, αυτός ο «υπόγειος πόλεµος» έχει γίνει αρκετές φορές και πηγή έµπνευσης για τις πένες των γελοιογράφων. Κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το ζήτηµα του επόµενου ανάλογου δηµοσιεύµατος. Μπορεί να αφορά την ενδυµασία ή τις διατροφικές της συνήθειες, ωστόσο όλοι είναι σίγουροι ότι είναι θέµα χρόνου η δηµοσίευσή του.

Την ίδια ώρα, στο Προεδρικό Μέγαρο δεν δείχνουν να παίρνουν στα σοβαρά όσα γράφονται, µε πηγές από την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας να απαντούν στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»: «∆εν ασχολούµαστε µε τέτοια θέµατα και δεν πρόκειται να ασχοληθούµε, ούτε ποτέ θα µπούµε στη διαδικασία να τα διαψεύσουµε».