Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των διοδίων διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action24.

«Θα πάμε σε μία διαδικασία που σιγά σιγά θα δείτε να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις», επισήμανε.

Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στη λελογισμένη μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό, η οποία θα εφαρμοστεί από το 2024.

Ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι καθώς πρόκειται για περιφερειακό δρόμο, δεν μπορεί να υπάρξει αναλογική χρέωση και ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις διοδίων στις εθνικές οδούς.

«Επειδή διαβάζω διάφορα περί αυξήσεων που έρχονται με τον πληθωρισμό, η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει αύξηση διοδίων», τόνισε ο υπουργός.

«Όπως έχει γίνει παραδείγματος χάριν στην Πελοπόννησο, έτσι και στις υπόλοιπες παραχωρήσεις θα πάμε σε μία διαδικασία που σιγά σιγά θα δείτε να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις.

Αυτό είναι το δίκαιο. Αυτό συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης», πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις για τον διαγωνισμό για τα ηλεκτρονικά διόδια.


Για τα έργα που θα δώσουν ανάσα στην Αττική

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε και στα λεγόμενα έργα Αττικής, τα οποία πρόκειται να συμβάλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του Λεκανοπεδίου,και συγκεκριμένα στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και την υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση από και προς το Ελληνικό.

«Δεν ανακοινώνουμε τίποτα χωρίς χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση», υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής.

Αναφέρθηκε επίσης στα έργα της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.

«Βλέπετε παντού εργοτάξια. Όπου πάτε στην Αθήνα βλέπετε εργοτάξια», τόνισε.

Σημείωσε ότι αν και στα Εξάρχεια υπήρξε μία αναστάτωση, η υπόθεση πήγε στο ΣτΕ και έχει λήξει. «Και εγώ προσωπικά επειδή μένω στο κέντρο της Αθήνας, σέβομαι απόλυτα τους πολίτες που τους δημιουργεί αναστάτωση ένα εργοτάξιο», επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αναφερόμενος στην προσπάθεια τα εργοτάξια του Μετρό να είναι όσο πιο πράσινα και φιλικά προς την καθημερινότητα της πόλης.


Έρχονται τα «πράσινα» λεωφορεία

Τέλος, ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση δίνει κίνητρα ώστε να «πρασινίσει» ο στόλος των ταξί και των λεωφορείων.

«Σε λίγους μήνες θα δείτε “πράσινα” λεωφορεία στους δρόμους», είπε, σημειώνοντας ότι πρέπει και οι δήμοι να χωροθετήσουν ταχύτατα χώρους φόρτισης ηλεκτρονικών Ι.Χ., αλλά και να δοθούν κίνητρα, όπως δωρεάν στάθμευση.