H ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία είναι αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας που έχει ξεσπάσει στο Ευρωκοινοβούλιο, βρίσκεται στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Η σύλληψη της τέως -πλέον- αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για φερόμενη δωροδοκία από την κυβέρνηση του Κατάρ, δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τις Aρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή, μελών της οικογενείας της και του συζύγου της, στην Ελλάδα.

Ο κ. Βουρλιώτης προχώρησε σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, τα οποία μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Η δέσμευση κοινοποιήθηκε ήδη στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Επίσης, διατάχθηκε «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών και για τον ιταλό σύζυγό της και τον πατέρα της κ. Καϊλή. Επιπλέον, δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί μίας real estate εταιρείας με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται να έχει ιδρυθεί προσφάτως από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχώρησε και στο «πάγωμα» κάθε μεταβίβασης και αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ακινήτων, που τυχόν ανήκουν στην Εύα Καϊλή.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο ποσό σε μετρητά (150.000 ευρώ) μέσα σε σακούλες και σε μια βαλίτσα, στοιχείο που δικαιολόγησε την αυτόματη άρση της ασυλίας καθώς θεωρήθηκε ως τέλεση αδικήματος επ’ αυτοφόρω.

Όσον αφορά στον πατέρα της Εύας Καϊλή, τον οποίο έπιασαν με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά (600.000) φεύγοντας από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, αφέθηκε ελεύθερος.