Συνεχίζεται η προφυλάκιση για τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, και τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, Ιταλός υπήκοος και επικεφαλής της ΜΚΟ, Νικολό Φιγκά Ταλαμάνγκα αποφυλακίζεται, αλλά με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η κατηγορούμενη Εύα Καϊλή δεν ήταν παρούσα στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, αφού ζήτησε αναβολή - θα εμφανιστεί ενώπιον της έδρας στις 22 Δεκεμβρίου.

Εάν ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστούν ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

H γνωριμία Καϊλή - Τζιόρτζι και η σχέση με τον Ιταλό ευρωβουλευτή

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται ο «εγκέφαλος» του αποκαλούμενου Qatargate, είχε για βοηθό και δεξί του χέρι τον μετέπειτα σύζυγο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ήταν και μεταφραστής του Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος δεν γνώριζε αγγλικά, και ήταν αυτός που έκανε τις συνεννοήσεις για χρηματισμό του πρώην ευρωβουλευτή από το Κατάρ, όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο LIVE NEWS.

Επιπλέον, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ήταν αυτός που μιλούσε με άλλους ευρωβουλευτές προκειμένου να προωθήσει συμφέροντα που εξυπηρετούσε. Η γνωριμία του με την Εύα Καϊλή έγινε μέσω ενός άλλου Έλληνα ευρωβουλευτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Σημειώνεται ότι στις Βρυξέλλες κατά καιρούς έχουν ξεσπάσει παρόμοια σκάνδαλα χρηματισμού αξιωματούχων, προκειμένου να προωθούν συμφέροντα διαφόρων λόμπι.