Δεν επιθυμεί να κάνει χρήση της ασυλίας της η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ζητώντας να ξεκαθαρίσει η υπόθεση μετά το αίτημα του Ευρωπαίου γενικού εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών, της Εύας Καϊλή (πρώην S&D) και της Μαρίας Σπυράκη (ΕΛΚ), καθώς υπάρχει «υποψία απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ», σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τις αμοιβές των βοηθών. Σημειώνεται ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η ευρωβουλευτής τόνισε ότι δεν έχει κανενός είδους συναλλαγή με τον πρώην συνεργάτη της, δεν έχει καμία ανάμειξη με κανενός είδους σκάνδαλο και καμία άλλη οικονομική εκκρεμότητα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως εξήγησε: «Πρώην συνεργάτης έχει λάβει ποσό "επιδόματος αλλοδαπής", ενώ σύμφωνα με το συμβόλαιο έπρεπε να είναι συγκεκριμένες ημέρες στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Το έλαβε, ενώ δεν το δικαιούτο. Έχουμε συχνά τέτοιου είδους ανακοινώσεις και πολύ συχνά η πρόταση για άρση ασυλίας απορρίπτεται. Εγώ, ωστόσο, δεν επικαλούμαι την ασυλία, θέλω να ξεδιαλύνει και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση», τόνισε η Μαρία Σπυράκη.

Μ. Σπυράκη: Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate -Αποδέχομαι την άρση της ασυλίας μου

«Τα χρήματα τα έχει πάρει ο πρώην βοηθός μου. Ο ίδιος μπορεί να αποδείξει τα της παρουσίας του» σημείωσε η ευρωβουλευτής, και συμπλήρωσε: «Δεν έχω κανενός είδους συναλλαγή με τον συνεργάτη μου, δεν έχω καμία οικονομική εκκρεμότητα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Δεν το περίμενα», επισήμανε η κυρία Σπυράκη, ενώ απέφυγε να απαντήσει εάν υπάρχει σκοπιμότητα. «Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω καμία ανάμειξη με κανενός είδους σκάνδαλο» πρόσθεσε, ενώ επισήμανε ότι δεν έχει καμία σχέση και με το σκάνδαλο Qatargate.

Η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη: Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου

Νωρίτερα, η Μαρία Σπυράκη, μέσω δήλωσής της, είχε τονίσει ότι «ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Συνεχίζοντας, η ευρωβουλευτής επισήμανε: «Το θέμα αφορά το ''επίδομα αλλοδαπής'' πρώην συνεργάτη μου, που αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν στη δήλωση της Μαρίας Σπυράκη, τονίζοντας ότι οι εξηγήσεις της θεωρούνται επαρκείς.