Ολοκληρώθηκε η επίσημη, ανταποδοτικού χαρακτήρος, επίσκεψη του Αρχηγού Στρατού των ΗΠΑ Στρατηγού James C.McConville, μετά από σχετική πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση. Η επίσκεψη ήταν ουσιαστικά διήμερης διάρκειας, περιελάμβανε τόσο επίσημες επαφές, όσο και επίσκεψη του Αμερικανού Αρχηγού σε μονάδες του Ελληνικού Στρατού, ενώ έγινε σε πολύ θετικό κλίμα.

Στη διάρκεια της συναντήσεως των δύο Αρχηγών συζητήθηκε η ενίσχυση των δεσμών των δύο Στρατών μέσω της:

- Επαυξήσεως των δράσεων της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

- Αναπτύξεως μιας κοινής στρατηγικής κουλτούρας.
- Παροχής υποστηρίξεως φιλοξενούντος έθνους.
- Βελτιώσεως της διαλειτουργικότητος.
- Συνεργασίας των Στρατιωτικών Σχολών και Σχολών Εφαρμογής.

003__1_
002__1_

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΣ συνόδευσε τον Αμερικανό ομόλογό του στις εθιμοτυπικού χαρακτήρος επισκέψεις που είχε διαδοχικώς με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλο.

Με τον Στρατηγό Φλώρο, με τον οποίο συναντήθηκαν για δεύτερη φορά φέτος, συζήτησαν θέματα για την κατάσταση στην Ουκρανία, στη στενή Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδος και ΗΠΑ η οποία εμβαθύνεται συνεχώς, ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ του τόνισε τον σημαντικό ρόλο των υποδομών του Βόλου, της Σούδας και της Αλεξανδρουπόλεως «ως προς την παροχή σημαντικών διευκολύνσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της Ανατολικής Πτέρυγάς του, με την Ελλάδα να αποτελεί διαχρονικά έναν αξιόπιστο εταίρο και σύμμαχο».

Τέλος, μετά το πέρας της συναντήσεως, ο Αρχηγός ΓΕΣ συνόδευσε τον Αρχηγό του Στρατού των ΗΠΑ στον ΥΕΘΑ, παρουσία τόσο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, όσο και του Πρέσβεως των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζωρτζ Τσούνης.