«Σκληρή» επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι από τον Φεβρουάριο το κράτος θα καλύπτει το 10% των εξόδων του σούπερ μάρκετ για όλους τους πολίτες.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν την εξαγγελία απάτη και κοροϊδία σε βάρος των πολιτών, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θέλει να αγοράσει τη λαϊκή ψήφο με 30 ευρώ έπειτα από 15 μήνες αισχροκέρδειας.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε, μάλιστα, ότι «η πραγματικότητα λέει ότι, με βάση την ΕΛ.ΣΤΑΤ., σε ψωμί και δημητριακά έχουμε 18,7% αυξήσεις, σε κρέας 16,7% και σε γαλακτοκομικά 25,3%».

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι ο πληθωρισμός που αφορά τα τρόφιμα τρέχει με 10%, λέει ψέματα. Ο ρυθμός αύξησης των τιμών των τροφίμων είναι μεγαλύτερος από την υπόλοιπη Ε.Ε. Αλλά και το 73,3% των πολιτών λέει ότι δεν έχουμε απλά ακρίβεια, αλλά αισχροκέρδεια, αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα και αυτό είναι πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημείωσε.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι πρόκειται «για ντροπή και για χυδαία απόπειρα εξαπάτησης της ελληνική κοινωνίας».

«Η ντροπή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη», τόνισε, «άμα αναλογιστούμε ότι οι εξαγγελίες Μητσοτάκη αφήνουν ανέγγιχτο τον μηχανισμό αισχροκέρδειας»προσθέτοντας ότι με «βάση τα τελευταία στοιχεία, ο πληθωρισμός τροφίμων συνεχίζει να περιορίζει βίαια το εισόδημα των πολιτών.

Να σημειωθεί, ακόμα, ότι, τη στιγμή που τα κέρδη των διυλιστηρίων φτάνουν τα 3 δισ., η κυβέρνηση θα πάρει μόλις 600 εκατ. για το επίδομα των 22 ευρώ».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν, ακόμα, ότι «είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που ένα σπίτι με δύο εργαζομένους αδυνατεί να βγάλει το μήνα. Η φτώχεια, η παιδική φτώχεια και οι ανισότητες αυξάνονται δραματικά με υπογραφή Μητσοτάκη».

Σχολιάζοντας, τέλος, τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε, τονίζουν ότι «θα έπρεπε να έχει μια ρύθμιση του πανδημικού χρέους με ένα σχήμα 120 δόσεων και διαγραφή μέρους του».