Σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήρτησε στο Twitter μια δημοσίευση με στοιχεία του Economist, που κατατάσσει την Ελλάδα στην κορυφή των επιδόσεων του 2022 μεταξύ 34 χωρών.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του σχολιάζοντας δημοσίευμα που ανακήρυξε την Ελλάδα ως την οικονομική νικήτρια του 2022.

«Χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι οι προσπάθειες και οι μεταρρυθμίσεις μας έχουν πραγματικό αντίκτυπο. Ανυπομονούμε για το 2023», τόνισε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο twitter.

«Ο @TheEconomist κατατάσσει την Ελλάδα ως την πιο επιτυχημένη χώρα για το 2022 μεταξύ 34 χωρών, με υψηλή ανάπτυξη, στενό εύρος πληθωρισμού, μειωμένη αναλογία χρέους προς ΑΕΠ και υπεραπόδοση του χρηματιστηρίου. Χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι οι προσπάθειες και οι μεταρρυθμίσεις μας έχουν πραγματικό αντίκτυπο. Ανυπομονούμε για το 2023» έγραψε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως ο βρετανικός Economist, συγκρίνοντας πέντε καθοριστικούς παράγοντες, όπως ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ, ο πληθωρισμός, το εύρος του πληθωρισμού, η απόδοση του χρηματιστηρίου και το δημόσιο χρέος, για 34 χώρες δημιούργησε τη λίστα με τους χαμένους και τους νικητές της χρονιάς που ρίχνει αυλαία σε λίγες ημέρες, με αποτελέσματα που τα χαρακτηρίζει μη αναμενόμενα.

«Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια το οικονομικό πάρτι έγινε στη Μεσόγειο», σχολιάζει, τονίζοντας πως «στην κορυφή της λίστας είναι η Ελλάδα». «Κι άλλες χώρες που επλήγησαν από την οικονομική κρίση στις αρχές της δεκαετίας του 2010, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, επίσης έχουν πλασαριστεί ψηλά», προσθέτει και διευκρινίζει πως «δεν είναι οι μόνες ευχάριστες εκπλήξεις». «Παρά το πολιτικό χάος, και το Ισραήλ τα πήγε καλά», σχολιάζει.