Δυο ώρες κράτησε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς εξετάστηκε η πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως έχει πει πολλές φορές και ο πρωθυπουργός, στην ασφάλεια και την αμυντική θωράκιση της χώρας. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι παρότι στη συνεδρίαση δεν τέθηκε το ζήτημα, είναι ειλημμένη απόφαση του κ. Μητσοτάκη να ανανεώσει για ένα χρόνο τη θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου στη θέση του ΑΓΕΕΘΑ. 


Απρόβλεπτη η Άγκυρα

Δεδομένο θεωρείται από την κυβέρνηση ότι παρά τις προσπάθειες της Αθήνας να μείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, η Άγκυρα πάντα παραμένει απρόβλεπτη.

Την περασμένη Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, μετά από μήνες «πάγου» στις σχέσεις των δυο χωρών, συναντήθηκαν η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Μπούρα με τον διπλωματικό σύμβουλο του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν και τον σύμβουλο του Γερμανού Καγκελαρίου, Όλαφ Σολτς στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε με την συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, αλλά και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

O πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία για σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν το πολεμικό ναυτικό και τον στρατό ξηράς.