Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών έχουν μπει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή και των συγγενικών της προσώπων με φόντο την υπόθεση του Qatargate.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το οικόπεδο περίπου 7 στρεμμάτων που αγόρασε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στην Πάρο, μαζί με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο στην Πάρο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρίσκεται σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού και σε απόσταση 600 μέτρων από τη θάλασσα. Η πώληση του οικοπέδου, φωτογραφίες του οποίου παρουσίασε η ΕΡΤ, έγινε έναντι 300.000 ευρώ τον περασμένο Μάρτιο, περίοδο κατά την οποία η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ελέγχονται σε Ελλάδα και Ιταλία.

1

«Τη δεδομένη χρονική στιγμή η μίνιμουμ αξία ενός τέτοιου ακινήτου με αυτές τις προδιαγραφές, δηλαδή ακινήτου σε απόσταση 600 μέτρων από τη θάλασσα, είναι 450.000-500.000 ευρώ. Η μίνιμουμ αξία. Το κόστος κατασκευής τώρα συνολικά είναι τουλάχιστον 400.000 ευρώ», ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Η αξία της επένδυσης, όπως εξήγησε, θα εκτοξευόταν μετά την κατασκευή του, που θα κόστιζε το λιγότερο 400.000 ευρώ. «Όταν αναφερόμαστε σε ένα ακίνητο 262 τ.μ. με 60 τετραγωνικά μέτρα πισίνα μιλάμε για ένα ακίνητο αξίας 1,5 εκατομμύριο ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

2


Το αγροτεμάχιο δεν αγοράστηκε μέσω κάποιας εταιρείας, αλλά αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του ζευγαριού, το οποίο, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα μηχανικό που ανέλαβε την αναθεώρηση της άδειας, θα το χρησιμοποιούσε ως παραθεριστική κατοικία.

Το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο του ζευγαριού έχει δεσμευτεί μετά την αποκάλυψη του Qatargate, ενώ η εφημερίδα «Corriere della Serra» υποστηρίζει ότι η αγορά της έκτασης στο Ιστέρνι μπαίνει στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων μαζί με ένα ακίνητο στην Τσερβίνια.