Αναφορικά με την κριτική που γίνεται για το μέτρο του Market Pass τοποθετήθηκε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφουςΘανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος

«Αν καθίσουμε και αναλύσουμε τα πόθεν έσχες μεταξύ των δικών μας βουλευτών και πολλών βουλευτών της Αριστεράς που υποτίθεται ότι μάχονται για το λαό θα δούμε ότι κάποιοι μάχονται στα λόγια για το λαό και κάποιοι μάχονται στα έργα για το λαό. Το λεω αυτό για κάποιοι στα λόγια με ένα νόμο και ένα άρθρο είχαν τάξει ότι θα σκίσουνε τον ΕΝΦΙΑ και τον αύξησαν, εμείς τον μειώσαμε και όχι προεκλογικά. Κάποιοι έλεγαν ότι θα αυξήσουν τον κατώτατο μισθό, στα λόγια, στην πράξη μειώθηκε. Κάποιοι έλεγαν ότι θα αυξήσουν τις συντάξεις και έσκασε ο νόμος Κατρούγκαλου. Εμείς τις αυξάνουμε μετά από 12 χρόνια και όχι πριν τις εκλογές, αυτό έχει αποφασιστεί εδώ και μήνες», ανέφερ χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος.

«Εδώ ερχόμαστε με το market pass να επιβεβαιώσουμε μια πορεία διευκόλυνσης των πολιτών και αύξησης των εισοδημάτων τους η οποία έρχεται από το 2020. Εμεις δεν περιμέναμε λίγο πριν την αυγή του ’23 για να δώσουμε στους πολίτες άλλοι άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν. Εμείς είπαμε ότι οι πολίτες με την ΝΔ μια πρώτη δέσμη ευημερίας θα την έχουν, αν δεν είχαμε τον covid και τις συνέπειες ενδεχομένως να ειχαμε κάνει και πολλά περισσότερα αλλά ήδη έχουμε δώσει στον πολίτη και είμαστε εδώ στη δεύτερη τετραετία μας να δείξουμε στον κόσμο ότι υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αντίποδα όλων αυτών λεει ότι όλα είναι κατεστραμμένα, ότι η κυβέρνηση θα δώσει, αν αποχωρήσει, ερείπια άρα η μετάφραση αυτών είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές θα έρθει και θα επιβάλει νέα μέτρα, νέους φόρους», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Εμείς σε άσχετο χρόνο μειώσαμε 52 φόρους, ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε 29 φόρους αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν το δέχομαι ότι είναι ένα προεκλογικό μέτρο. Εμείς δεν δώσαμε αυτό το βοήθημα που είχανε δώσει στους συνταξιούχους γιατί είχανε να κάνουν εκλογές οι Συριζαίοι, εμείς δίνουμε παροχές στον κόσμο γιατί μας επιτρέπει η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας, οι επενδύσεις και η αναβάθμιση της οικονομίας μας σε όλες τις βαθμίδες επί Μητσοτάκη και το κάνουμε αυτό από το 2020 άρα δεν δεχόμαστε ότι είναι προεκλογικό πυροτέχνημα, είμαστε συνεπείς στην πολιτική μας άλλοι άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε: «Είναι μια πολιτική δημοσιονομικά ορθή, συγκρατημένη χωρίς να κάνουμε ακρότητες οι οποίες θα θίξουν την καλή πορεία της οικονομίας μας. Είναι μια πολιτική που όσο μας επιτρέπει θα ελαφραίνουμε τον πολίτη και το επόμενο στοίχημα στην επόμενη τετραετία είναι η περαιτέρω αύξηση των εισοδημάτων των Ελλήνων. Όσο πηγαίνει καλά η οικονομία μας και όσο έχουμε έναν πρωθυπουργό σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μιλάει απευθείας με τις αγορές, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ανάπτυξη, βλέπουμε τι χρήματα εξασφάλισε η διαπραγμάτευσή του στο Ταμείο Ανάκαμψης, βλέπουμε τα μεγάλα έργα νομίζω ότι η χώρα μόνο μπροστά θα πηγαίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως καταστροφολογώντας μας δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσει αν βγει κυβέρνηση, δρόμο νέων φόρων και νέων περικοπών».

Ερωτηθείς τι θα γίνει στην χώρα στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Χωρίς αυτοδυναμία θεωρώ ότι ο τόπος μπαίνει σε άλλη τροχιά, μπαίνουμε σε άλλου τύπου περιπέτειες. Μητσοτάκης ή χάος».