Τον δήμαρχο Αθηναίων συνάντησε η Ελένη Μενεγάκη σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση.

«Εγώ δεν παίρνω τον εαυτό μου στα σοβαρά, αλλά παίρνω πολύ σοβαρά τη δουλειά μου. Γενικά προσπαθώ να μη γίνω αυτό που κοροϊδεύω, δηλαδή τη σοβαροφάνεια, που με τη σειρά της κάτι κρύβει από πίσω, συνήθως την αλαζονεία, λίγο την αίσθηση ότι τα κάνω όλα τέλεια», είπε αρχικά ο Κώστας Μπακογιάννης.
«Είμαστε όλοι προσωρινοί», υπογράμμισε μιλώντας για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά.

«Πολύ συχνά χάνω το χιούμορ μου πια», παραδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε ότι ζορίζεται όταν προκύπτουν ζητήματα προσωπικής φύσεως. Μάλιστα παραδέχθηκε «είναι πιο δύσκολο να είσαι καλός πατέρας, παρά καλός δήμαρχος».
Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι θα πρέπει οι γονείς να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα της εποχής και να μην περιορίζουν τις ελευθερίες των παιδιών. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η εφηβεία είναι η πιο δύσκολη ως προς τη διαχείριση ηλικιακή φάση των παιδιών, αλλά όπως είπε: «Έχω ένα τεράστιο πλεονέκτημα, είναι τέσσερα τα παιδιά και τα αδέρφια βοηθάνε πολύ με το μεγάλωμα του πιο μικρού μας, του Δήμου».

Μιλώντας για τη σύζυγό του Σία Κοσιώνη, ο Κώστας Μπακογιάννης είπε: «Η Σία είναι συγκλονιστική» και αποκάλυψε ότι στην πρώτη γνωριμία μεταξύ της μητέρας του, Ντόρας Μπακογιάννη, και της συζύγου του, η κ. Μπακογιάννη είχε μεγαλύτερο άγχος.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι μεταξύ των δύο γυναικών υπάρχει μεγάλη συμπάθεια, καθώς η μία είναι η αδυναμία της άλλης.

Σε ερώτηση πώς διαχειρίζονται τις πιθανές προστριβές που παρουσιάζονται μέσα στο σπίτι ανέφερε: «Δεν είμαστε καλοί στο να αφήνουμε τα πράγματα να αιωρούνται, μας αρέσει να τα αντιμετωπίζουμε κατά μέτωπο και να τα συζητάμε».

Όσον αφορά τον Δήμο Αθηναίων και την αγαπημένη του γειτονιά, αποκάλυψε ότι είναι δύο: «Η πρώτη είναι ο Εθνικός Κήπος και χαίρομαι τρομερά το έργο υποδομών που κάνουμε εκεί. Η δεύτερη γειτονιά είναι η Ακαδημία Πλάτωνος. Η Ακαδημία Πλάτωνος είναι ξακουστή κι εκεί έχουμε ξεκινήσει έργα υποδομών».
Ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι στην Ακαδημία Πλάτωνος υπάρχει ένα πάρκο και κάτω από αυτό έχει βρεθεί μία ολόκληρη αρχαία πολιτεία, που είναι γεμάτη από κρυμμένους θησαυρούς.

Στα ζητήματα του Δήμου Αθηναίων που απαιτείται επιπλέον προσοχή και ανάγκη για περαιτέρω έργα είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός, αλλά στην κορυφή της λίστας είναι και τα πεζοδρόμια.

Για τη νέα χρονιά ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, αυτό που εύχεται είναι υγεία σε όλους.