Για την ληστεία στο μαγαζί της Rolex και την κλοπή των 23 υπερπολυτελών ρολογιών της εταιρείας, τοποθετήθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Προσπαθούμε και συλλέγουμε πληροφορίες σε συνδυασμό και με τα στοιχεία που προκύπτουν από τη σκηνή του εγκλήματος και από άλλες παράλληλες δραστηριότητες της Αστυνομίας και προσπαθούμε σκληρά να διαλευκάνουμε την υπόθεση, η οποία είναι πολύ σοβαρή. Έχουμε μία διεθνώς οργανωμένη σπείρα, έχουμε ανάλογες τέτοιες ενέργειες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε ο υφυπουργός.

Ερωτώμενος για το εάν εκτιμά πως πίσω από τη ληστεία κρύβονται οι «Ροζ Πάνθηρες» απάντησε: «Είναι το mondus operandi που δείχνει μία τέτοια μεθοδολογία, αλλά είναι νωρίς ακόμη να μιλάμε μετά βεβαιότητος για ορισμένα πράγματα».

Λευτέρης Οικονόμου για διπλή δολοφονία στη Νέα Σμύρνη

Για το αιματηρό περιστατικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ενώπιον δεκάδων πολιτών, όπου ένας ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ δύο άνδρες, ο κ. υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε:

«Η ανταπόκριση της Αστυνομίας στο περιστατικό έγινε εντός 2′ λεπτών από τη στιγμή που έγινε το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση… 21:38 υπήρξε το τηλεφώνημα, 21:40 ήταν οι αστυνομικοί επί τόπου. Αυτό σημαίνει πως ήταν παρόντες στην περιοχή οι αστυνομικοί».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως υπάρχει μία σειρά στο πρωτόκολλο σε τέτοια περιστατικά σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της Ασφάλειας, που είναι πρωτίστως η ασφάλεια των παρευρισκόμενων, η άμεση μεταφορά των τραυματισμένων στο νοσοκομείο, η διασφάλιση του τόπου του εγκλήματος και τα πειστήρια και τη συλλογή των στοιχείων που θα δώσουν στο κέντρο για την καταδίωξη του δράστη.

«Ο πολίτης είναι ασφαλής. Η κυβέρνησή μας μέσα στα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έχει προσλάβει σημαντικό αριθμό αστυνομικών και αναμένονται και άλλες ενισχύσεις», κατέληξε ο υφυπουργός.

Δείτε βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Οικονόμου στο Mega