Προφυλακιστέα κρίθηκε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, καθώς οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου αποφάσισαν να παραμείνει υπό κράτηση για ακόμα έναν μήνα, απορρίπτοντας το αίτημα των δικηγόρων της για κατ' οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι».

Υπενθυμίζεται ότι η ακρόαση της Εύας Καϊλή σήμερα το πρωί ενώπιον του Προδικαστικού Συμβουλίου διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στις φυλακές του Χάρεν έως τις 22 Ιανουαρίου. Τότε θα επαναξιολογηθεί εκ νέου η τύχη της από το δικαστικό συμβούλιο, όπως προβλέπει το βελγικό δικαιικό σύστημα.

Η απόφαση εστάλη με email στους δικηγόρους της Εύας Καϊλή.

Το σκεπτικό της απόφασης - Τέθηκε θέμα απαγωγής της από το Κατάρ

Νωρίτερα ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι από την εισήγηση που έκανε ο εισαγγελέας όχι απλώς το κλίμα δεν ήταν καλό, αλλά έδειχνε ότι έπρεπε να μείνει στη φυλακή η κ. Εύα Καϊλή.

Μιλώντας στον Alpha, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι τον εισαγγελέα δεν φάνηκε να τον αφορά αν έχει παιδί, είπε πολύ ωμά ότι δεν έχει καμία αξία, προσθέτοντας ότι ήταν ιδιαίτερα αρνητικός. Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, θεώρησε την κ. Καϊλή ύποπτη φυγής από τη χώρα και προέβαλε, μάλιστα, ως επιχείρημα ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα στείλουν κατασκόπους προκειμένου να απαγάγουν την κ. Καϊλή και να τη μεταφέρουν στη χώρα τους.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι ακούγοντας τους παράλογους ισχυρισμούς του εισαγγελέα τον ειρωνεύτηκε. Επειδή η παρουσία μας εκεί δεν ήταν διακοσμητική, του είπα: «Τι νομίζετε ότι θα έρθουν στρατεύματα από το Κατάρ να καταλάβουν τις Βρυξέλλες;». Και πρόσθεσε: «Μέχρι και η πρόεδρος μειδίασε».