Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
KATERINA_SAKELLAROPOULOU_ARXIKI
Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Η ΠτΔ παρακολούθησε παιδική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου με παιδιά από ιδρύματα

Πριν από την έναρξη, οι ηθοποιοί διάβασαν απόσπασμα από την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, με την οποία διαμαρτύρονταν για τις σχετικές με τον κλάδο τους ρυθμίσεις του διατάγματος 85/2022 (Προσοντολόγιο)


Θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου παρακολούθησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μαζί με παιδιά από ιδρύματα.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας πρόσφερε εισιτήρια σε παιδιά από τα ιδρύματα «Χριστιανική Στέγη κοριτσιού Αγία 'Αννα» και «Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα» και από την Παιδόπολη «'Αγιος Ανδρέας» για την παιδική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Η Χάιντι και τα βουνά», την οποία παρακολούθησε μαζί τους η ΠτΔ.

AKELLAROPOULOY_1

Πριν από την έναρξη, οι ηθοποιοί διάβασαν απόσπασμα από την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, με την οποία διαμαρτύρονταν για τις σχετικές με τον κλάδο τους ρυθμίσεις του διατάγματος 85/2022 (Προσοντολόγιο).

SAKELLAROPOULOU_2
SAKELLAROPOULOU_3_2

Απαντώντας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι κατά το Σύνταγμα τα Προεδρικά Διατάγματα δεν συντάσσονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά από τον υπουργό που τα προτείνει, ο οποίος και φέρει αποκλειστικά τη σχετική ευθύνη και υπογράφονται από τον Πρόεδρο αφού προηγουμένως γνωμοδοτήσει για τη νομιμότητά τους το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως έγινε με το συγκεκριμένο διάταγμα. Και πρόσθεσε ότι το θέμα της αδιαβάθμητης εκπαίδευσης είναι γενικότερο και νομικά περίπλοκο, ελπίζει όμως ότι με τον κατάλληλο διάλογο και τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα δοθεί δίκαιη λύση.