Η Προεδρία της Δημοκρατίας πρόσφερε εισιτήρια σε παιδιά από τα ιδρύματα «Χριστιανική Στέγη κοριτσιού Αγία Άννα» και «Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα» και από την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας», για την παιδική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Η Χάιντι και τα βουνά», την οποία, μάλιστα, παρακολούθησε η Πρόεδρος μαζί με τους θεατές.

Πριν από την έναρξη, οι ηθοποιοί διάβασαν απόσπασμα από την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, με την οποία διαμαρτύρονταν για τις σχετικές με τον κλάδο τους ρυθμίσεις του διατάγματος 85/2022 (Προσοντολόγιο).

Απαντώντας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι κατά το Σύνταγμα τα Προεδρικά Διατάγματα δεν συντάσσονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά από τον υπουργό που τα προτείνει, ο οποίος και φέρει αποκλειστικά τη σχετική ευθύνη, και υπογράφονται από τον Πρόεδρο αφού προηγουμένως γνωμοδοτήσει για τη νομιμότητά τους το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως έγινε με το συγκεκριμένο διάταγμα.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το θέμα της αδιαβάθμητης εκπαίδευσης είναι γενικότερο και νομικά περίπλοκο, ελπίζει όμως ότι με τον κατάλληλο διάλογο και τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα δοθεί δίκαιη λύση.