Σκωπτικός τίτλος του άρθρου της La Repubblica, που δημοσιεύει τις φωτογραφίες: «Η βαλίτσα και το καρότσι με το μωρό στο πολυτελές ξενοδοχείο, αυτός ήταν ο τρόπος που γίνονταν οι δωροδοκίες στο Ευρωκοινοβούλιο».

Οι φωτογραφίες είναι από τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζόρτζι, βασικοί πρωταγωνιστές του σκανδάλου Qatargate με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι, στο πολυτελές ξενοδοχείο Steigenberger των Βρυξελλών.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ώρα 6 το απόγευμα, 42 ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ. Ο υπουργός Εργασίας της χώρας της Μέσης Ανατολής μπαίνει στο ξενοδοχείο και ανεβαίνει στον τέταρτο όροφο, όπου βρίσκεται η σουίτα του. Μισή ώρα αργότερα φθάνουν ο Παντσέρι που κρατά έναν άδειο χαρτοφύλακα, όπως σημειώνει η εφημερίδα και ο Τζόρτζι με το παιδικό καρότσι και το μωρό.

Έτσι γινόταν η παράδοση των χρημάτων

Στον διάδρομο του ξενοδοχείου διακρίνονται οι δύο Ιταλοί και μαζί τους ένας άντρας να τους συνοδεύει. Σε αυτό το φωτογραφικό καρέ ο Παντσέρι κρατά τον ίδιο χαρτοφύλακα.
Οι βαλίτσες και οι χαρτοφύλακες του Παντσέρι και του Τζόρτζι – όπως χαρακτηριστικά γράφει το ρεπορταζ – μπήκαν άδειες και βγήκαν γεμάτες με ευρώ. Παρόλα αυτά η Εύα Καϊλή επιμένει ότι δεν γνώριζε πόσο βαθιά… ήταν η συνεργασία των δύο ανδρών, αναφέρει η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Και ενώ την ίδια ώρα η πλευρά Καϊλή εξακολουθεί να διαχωρίζει τη θέση της, υποστηρίζοντας ότι οι δοσοληψίες του Παντσέρι με τον σύντροφο της Ευρωβουλευτή δεν αφορούν την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τα νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έρχονται στο φως «καίνε» το ζεύγος Καϊλή, καθώς οι δοσοληψίες Τζόρτζι – Παντσέρι και Καταριανών γίνονταν δύο ολόκληρους μήνες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της La Repubblica, ο Βέλγος εισαγγελέας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το ραντεβού των τριών αντρών, που δείχνει ολοφάνερα πώς γίνονταν οι δωροδοκίες. Τα φωτογραφικά καρέ από το σύστημα ασφαλείας του ξενοδοχείου αποτελούν μέρος της δικογραφίας.