Υποτασικό επεισόδιο υπέστη ο Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος, με αποτέλεσμα να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο υπουργός Εξωτερικών είχε επεισόδιο ορθοστατικής υπότασης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους. Σημειώνεται ότι στην Ιερά Μονή έσπευσε και ο γιατρός από το Κέντρο Υγείας στις Καρυές.

Σύμφωνα με το voria.gr, στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, λίγο μετά τις 7 το πρωί, ο κ. Δένδιας αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε, με αποτέλεσμα να πέσει στο δάπεδο και να χτυπήσει σοβαρά στη μύτη και στα δόντια. Άμεσα κλήθηκε ελικόπτερο προκειμένου να παραλάβει τον υπουργό Εξωτερικών και να τον μεταφέρει στην Αθήνα.

Η κατάσταση της υγείας του, πάντως, δεν εμπνέει ανησυχία.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας του υπουργού ματαιώνεται - επρόκειτο μετά τη Μονή Ξενοφώντος να μεταβεί στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου.

Σημειώνεται ότι η διήμερη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Αθωνική Πολιτεία ξεκίνησε επεισοδιακά χθες, καθώς το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των Καρυών, ούτε σε εκείνο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, έτσι η αποστολή κατέβηκε στην Ιερά μονή Μεγίστης Λαύρας.