Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
syriza__koumoundourou
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αρνείται τη μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα

Ο κ. Οικονόμου προσπαθεί να πείσει πως η οικονομία θα μπει σε περιπέτειες αν μειώσει το ΦΠΑ στα τρόφιμα, σχολιάστηκε από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να μήν ακολουθήσει το ισπανικό μοντέλο αντιμετώπισης της κρίσης, μειώνοντας τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση για «πλιάτσικο» στο δημόσιο χρήμα «με 8,5 δισ. απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς και φίλους της ΝΔ», υποστηρίζοντας πως «η πολιτική της είναι άδικη, υπέρ των λίγων και ισχυρών και σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Οικονόμου προσπαθεί να πείσει πως η οικονομία θα μπει σε περιπέτειες αν μειώσει το ΦΠΑ στα τρόφιμα, όπως κάνουν μία σειρά από χώρες για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια με τελευταία την Ισπανία, αλλά δεν θα μπει σε περιπέτειες από το γαλάζιο πλιάτσικο με 8,5 δισ. απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς και φίλους της ΝΔ.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αδυνατεί να κατανοήσει την περιπέτεια επιβίωσης χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που δεν βγάζουν πλέον ούτε το μισό μήνα με το εισόδημά τους. Το μόνο που κάνει είναι να αφήνει ανεξέλεγκτη εδώ και ενάμισι χρόνο την αισχροκέρδεια και να την επιδοτεί κιόλας με τα χρήματα των φορολογουμένων από τα υπερέσοδα του ΦΠΑ.

Αν λοιπόν ψάχνει πόρους η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να χρηματοδοτήσει τη μείωση του ΦΠΑ την ώρα που έρχονται νέες ανατιμήσεις ως και 20% στην αγορά, δεν έχει παρά να φορολογήσει τα πραγματικά υπερκέρδη δισεκατομμυρίων των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, των διυλιστηρίων και των τραπεζών.

Δεν θα το κάνει όμως, γιατί η πολιτική της είναι άδικη, υπέρ των λίγων και ισχυρών και σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή και η προοδευτική κυβέρνηση για δικαιοσύνη παντού.