Ο Λούλα ντα Σίλβα θα ορκιστεί ανήμερα την Πρωτοχρονιά νέος πρόεδρος Βραζιλίας και στην Μπραζίλια καταφθάνουν αρχηγοί κρατών από την Ευρώπη και όχι μόνο, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και ορισμένοι πολιτικοί που δεν είναι αυτή τη στιγμή αρχηγοί κρατών. Ανάμεσά τους ο Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο μόνος πολιτικός που είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο.

«Ο Λουίς Ιγκνάσιο Λούλα Ντα Σιλβα επέστρεψε. Αυτή τη φορά το έργο του πιο δύσκολο. Γιατί ο Μπολσονάρο νικήθηκε αλλά ο Μπολσοναρισμός είναι ακόμη εδώ, όπως χαρακτηριστικά μού είπε στη συνάντησή μας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά την συνάντησή τους.

«Μια συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για μισή ώρα αλλά κράτησε πάνω από μια ώρα. Μου αφηγήθηκε τις μεγάλες δυσκολίες που πέρασε. Τις δύσκολες μέρες στη φυλακή. Την αδίστακτη στάση των αντιπάλων του, τους 700 χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, το τεράστιο έλλειμμα που του αφήνουν στον δημόσιο προϋπολογισμό. Και αναλογιστήκαμε πόσο παρόμοια είναι τα συνθήματα των εχθρών του λαού και της Δημοκρατίας, όταν μου ανέφερε το κεντρικό σύνθημα του Μπολσονάρο: Θεός - πατρίδα - οικογένεια», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Συμφωνήσαμε να ξανασυναντηθούμε σύντομα. Ίσως σε μια επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, γιατί θαυμάζει τους αγώνες του ελληνικού λαού και την πολιτισμική μας κληρονομιά. Περιττό να πω με ποια ιδιότητα ευχήθηκε να τον υποδεχτώ. Σημασία έχει ότι ένας σπουδαίος ηγέτης είναι ταυτόχρονα και ένας σπουδαίος φίλος της Ελλάδας».