«Ο πρωθυπουργός θα πάει στις εκλογές θεσμικά στο τέλος της τετραετίας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη. Με αφορμή την συγνώμη του Spiegel, για την περίπτωση της «5χρονης Μαρίας» η οποία έχασε τη ζωή της σε νησίδα του Έβρου, τόνισε πως δεν μπορεί να μην αναφέρει το όνομα του συντάκτη και τι κυρώσεις επέβαλε σε αυτόν. Είπε πως στη δικαιοσύνη βρίσκονται περιπτώσεις για παράνομες προωθήσεις μεταναστών από την Τουρκία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της 

Ερωτηθείσα για την ημερομηνία των εκλογών: Δεν έχω ημερομηνίες αλλά σας είχα πει από την αρχή ότι θα πάει κανονικά και θεσμικά στο τέλος της τετραετίας.

Αναφορικά με τη «συγνώμη» του Spiegel για το δημοσίευμα για την 5χρονη Μαρία στη νησίδα του Έβρου: Το Spiegel υποστήριζε ότι υποστήριζε ο κ.Χρηστίδης στα ρεπορτάζ του ότι υπήρχε ένα νεκρό κοριτσάκι, ότι ένα δεύτερο κοριτσάκι το είχε τσιμπήσει σκορπιός και χαροπάλευε και επίσης ότι η νησίδα ήταν ελληνική και έπρεπε να κάνει τη διάσωση η Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι πάνω σε αυτό έγιναν πολλά, δεν μπορεί το Spiegel να μην αναφέρει μια φορά το όνομα του συντάκτη, να μη μας λεει τι κυρώσεις επέβαλε. Το Spiegel παραδέχτηκε ότι ο υπεύθυνος του γραφείου Αμβούργου έδωσε έγκριση στο συγκεκριμένο δημοσιογράφο να κάνει αυτά που έκανε κατά παράβαση των ελληνικών νόμων, θέλω λοιπόν να ξέρω αν το Spiegel έκανε κάτι επ’ αυτού ή αν έχει κάποιο γραφείο Αμβούργου που δίνει εντολές να συκοφαντούν χώρες. Και το άλλο που θέλω να πω είναι και το οποίο μου έκανε εντύπωση και το θεωρώ ύποπτο είναι ότι ενώ υπάρχει γραφείο τεκμηρίωσης επειδή λεει βιάζονταν μη τους προλάβει το σπουδαίο ρεπορτάζ κάποιος άλλος το έβγαλαν και συνέβη όλως τυχαίως κανένα από τα τρία ρεπορτάζ του κ.Χρηστίδη να μην περάσει από την κρησάρα του γραφείου τεκμηρίωσης. Πρέπει να μου εξηγήσεις κάποιος γιατί όλες αυτές οι συμπτώσεις.

Αναφορικά με τη διαφωνία του κ. Σπίρτζη πάνω στην αναδίπλωση του Spiegel: «Spiegελότερος» του Spiegel ο Σπίρτζης. Επειδή υπήρχε και υπάρχει πράγματι η Μαρία και είναι ζωντανή εδώ στην Ελλάδα όλα τα υπόλοιπα είναι φληναφήματα. Ακριβώς επειδή το Spiegel προσπάθησε κάπως να μειώσει γιατί έχει πάρα πολλές φορές το Spiegel αναγκαστεί να κάνει αυτό το πράγμα και πλέον υπάρχει θέμα αξιοπιστίας, ο κ.Σπίρτζης μου κάνει εντύπωση τόσο δύσκολο είναι να βγει και να πει «έγινε παραπληροφόρηση», επιμένουν σε ένα πράγμα.

ΔΗM.: Θέλουν να κάνουν κακό στη χώρα;
Με το θέμα αυτό δεν τελειώνουμε ούτε από πλευράς Spiegel γιατί την τελευταία φορά στη Σαμοθράκη ο συντάκτης του είπε ότι στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι αυτολογοκρίνονται ενώ αυτός γράφει ότι θέλει, και τότε του είχα είπα «και γιατί να μην πω εγώ ότι εσύ γράφεις ό,τι θέλεις στο Spiegel». Αυτά όλα οπωσδήποτε τους στρίμωξαν.

Το Spiegel γράφει ξεκάθαρα ότι για τίποτα απ’ αυτά ούτε για τα pushbacks δεν έχουν αποδείξεις, έχουν μόνο μαρτυρίες.

Για την 26χρονη πρόσφυγα που τράβηξε τη φωτογραφία του «νεκρού» κοριτσιού: Είναι στη Γερμανία, απορεί και το ίδιο το Spiegel πως βρέθηκε τόσο γρήγορα στη Γερμανία βέβαια εμείς δώσαμε άσυλο σε αυτούς τους ανθρώπους άρα είχε τα χαρτιά του ασύλου. Προφανώς ήταν διασυνδεδεμένη βρέθηκε αμέσως στη Γερμανία, παντρεύτηκε, τον πρώτο καιρό ήταν κάπως ενεργή στα κοινωνικά δίκτυα. Για να θυμίσουμε η 26χρονη είχε καταγγείλει ότι έχει μπροστά της ένα νεκρό κοριτσάκι, είχε τραβήξει μια φωτογραφία με ένα παιδί που είχε μεν κλειστά τα μάτια του αλλά μπορεί να κοιμόταν εξουθενωμένο. Το Spiegel είπε ότι δεν μπορούμε δεν έχουμε τα δεδομένα για να ελέγξουμε αυτή τη φωτογραφία μπορεί το παιδί να κοιμότανε...

Ερωτηθείσα αν ελέγχονται και άλλες ΜΚΟ για fake news: Αυτά τα θέματα είναι στη Δικαιοσύνη, προφανώς υπάρχουν και για fake news θέματα και για ανάμιξη ΜΚΟ σε επαφή με την απέναντι πλευρά και σε μεταφορά προσφύγων. Αυτό στην Ιταλία αυτή τη στιγμή είναι στα δικαστήρια με τα πλοία των ΜΚΟ που μεταφέρουνε κόσμο και λένε στην Ιταλία ότι πληρώνονται και οι ΜΚΟ χρήματα με το κεφάλι.