Στην Γαύδο θα βρεθεί την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Θεοφάνεια. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο Παρασκευή στην Γαύδο, ώστε να παραστεί στην τελετή Αγιασμού των υδάτων.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Γαύδο θα είναι η δεύτερη επίσκεψη πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί. Η πρώτη έγινε το 1996 από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί με ελικόπτερο στο νησί, ενώ μετά την τελετή Αγιασμού των υδάτων, θα περιηγηθεί στην περιοχή.

 Συμβολισμός

Ως κίνηση υψηλού συμβολισμού μπορεί να εκληφθεί και η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, να αποδεχτεί την πρόσκληση του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ και να παραστεί στον Αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά όπου θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος.

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για τον εορτασμό των Θεοφανείων θα παρευρεθεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων, την Παρασκευή (6/1) και ώρα 11 π.μ., στην Αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα.

 Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε παραστεί και το 2015 στην εορτή των Θεοφανείων στον Πειραιά όπου ο Μητροπολίτης Σεραφείμ του είχε δώσει να απελευθερώσει δύο περιστέρια.

Προτεραιότητα ο Ελληνισμός

Στο Φανάρι προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος σήμερα επισκέφτηκε την Πατριαρχική Σχολή και το Ζωγράφειο δηλώνοντας ότι αποτελεί προτεραιότητά του η στήριξη του Ελληνισμού της Κωνσταντνούπολης.