Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Παναγιώτη Τζένου εξέφρασε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Αναζητούσε την αλήθεια»

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο Παναγιώτης Τζένος υπερασπιζόταν την άλλη άποψη και αναζητούσε πάντα την αλήθεια.

Αναλυτικά η δήλωση

Με αφορμή το θάνατο του Παναγιώτη Τζένου, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε: «Θέλω να μεταφέρω στην οικογένεια των Παραπολιτικών αλλά και στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια. Πολλές φορές ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου που βρίσκεται μέσα στην παραγωγή, ζωντανός, με απόψεις δυνατές σε προβληματίζει και λες ότι τελικά ίσως πρέπει όλοι να το φιλοσοφήσουμε διαφορετικά και να ζούμε τη ζωή μας  στο έπακρο. Σε ότι αφορά τον Παναγιώτη εγώ τον γνώρισα ραδιοφωνικά από τις πολλές φορές που είχαμε μιλήσει, δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω προσωπικά αλλά ένα πράγμα που θα θυμάμαι για πάντα είναι η διεισδυτική του σκέψη και ο τρόπος με τον οποίο υπεράσπιζε και την άλλη άποψη προσπαθώντας πάντοτε να αναζητήσει την αλήθεια και να φωτίσει ένα θέμα από όλες τις πλευρές».