Το κέντρο των γαλαζοαίματων του πλανήτη είναι η Αθήνα, καθώς το μεσημέρι (12:00) της Δευτέρας, 16 Ιανουαρίου, αναμένεται να γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στη Μητρόπολη Αθηνών και, αμέσως μετά, η ταφή στο Τατόι. 

Οι πρωτες αφίξεις των γαλαζοαίματων είναι γεγονός, καθώς συνεχώς καταφθάνουν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Η Αικατερίνη της Σερβίας και ο Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς, πρώην διαδόχος του θρόνου της Γιουγκοσλαβίας, βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, ενώ αναμένονταν να σπεύσουν και άλλοι εστεμμένοι και μέλη βασιλικών οικογενειών στην Ελλάδα προκειμένου να δώσουν «το παρών» στην εξόδιο ακολουθία.



Συγκεκριμένα, οι εστεμμένοι της Σουηδίας πρόκειται να προσγειωθούν στην Ελλάδα στις 19:20, ενώ φαίνεται ότι έχουν φτάσει οι γαλαζοαίματοι της Δανίας και της Νορβηγίας.

Πρόκειται για τη βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα Β', η οποία και υπενθυμίζεται πως είναι αδελφή της Άννας-Μαρίας, όσο και η αδελφή της, πριγκίπισσα Βενεδίκτη.

Τη Νορβηγία εκπροσωπεί ο διάδοχος του θρόνου Χαακόν Μάγκνους, ο οποίος και έχει βαπτιστεί από τη βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρίας.

Για τις 20:55 και 21:10 ήταν προγραμματισμένη η άφιξη των εστεμμένων της Βουλγαρίας και του Λουξεμβούργου αντίστοιχα, ενώ το απόγευμα επρόκειτο να φτάσουν τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας, δηλαδή πλην της αδελφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασιλομήτορος Σοφίας. Λόγω αυτού, οι περισσότεροι εστεμμένοι που θα παραστούν προέρχονται εύλογα από την βασιλική οικογένεια της Ισπανίας με την οποία ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ είχε και τους στενότερους δεσμούς αίματος.


Η βασιλομήτωρ εξάλλου βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα καθώς η υγεία του τέως Βασιλιά είχε επιδεινωθεί.

Με βάση τα παραπάνω, θα παραστούν τόσο ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ' και η σύζυγός του Λετίθια, ενώ στην Ελλάδα θα μεταβεί και ο αυτοεξόριστος βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α'.

Παρούσες θα είναι και οι ανιψιές του, Ελένα Ινφάντα, δούκισσα του Λούγο, και Κριστίνα Ινφάντα της Ισπανίας.

Από το Λουξεμβούργο, «το παρών» θα δώσει ο μέγας δούκας Ερρίκος και από τη Βουλγαρία ο τέως βασιλιάς Συμεών Β'.