Αφ' ης στιγμής επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Κώστα Παπαχλιμίντζου στα «Παραπολιτικά» από τον Δεκέμβριο του 2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηρεί το ρητό «αμ' έπος αμ' έργον». Σκοπεύει, την επόμενη, κιόλας, εβδομάδα, να φέρει ρύθμιση με την οποία θα κόψει τη δίοδο του κόμματος Κασιδιάρη στη Βουλή παντί τρόπω, άρα και μέσω της εκλογικής διαδικασίας. 

Δείτε το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών» εδώ

Αυτό είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους με τους οποίους συνομίλησε μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο.

 
Έκανε λόγο, συγκεκριμένα, για νομοθετική διάταξη η οποία θα έρθει στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα στοχεύει στο μην επιτραπεί η κάθοδος στις προσεχείς εκλογές του «μορφώματος» που έχει ιδρύσει και διευθύνει μέσα από τις φυλακές ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση πρώην βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», Ηλίας Κασιδιάρης.

Τόνισε πως «μπορεί να πρυτανεύσει η λογική, τουλάχιστον σε αυτό», ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ενημέρωση των υπόλοιπων κομμάτων, προκειμένου να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.