Την απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου, αλλά και το χρέος το πολιτικού συστήματος, να μην επιτρέψει την εκπροσώπηση εγκληματικών οργανώσεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζουν εκ νέου κυβερνητικοί κύκλοι.

 Σημειώνουν μάλιστα τις προσπάθειες της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να υπάρξει ευρύτερη πολιτική συνεννόηση ενώ καυτηριάζουν τις «δηλώσεις εντυπωσιασμού» οι οποίες δεν βοηθούν.

 Ειδικότερα αναφέρουν: «Το πολιτικό σύστημα, όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να εξαντλεί τα περιθώρια τα οποία δίνει το Σύνταγμα ώστε να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Σε αυτό το πλαίσιο επεδίωξε εδώ κι εβδομάδες ευρύτερη πολιτική συνεννόηση με  βάση συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση.  Αυτή τη συνεννόηση θα συνεχίσει να επιδιώκει με ανοιχτό πνεύμα διαλόγου. Δηλώσεις και κινήσεις για λόγους πολιτικών εντυπώσεων δεν βοηθούν. Είναι απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου να επιτευχθεί συνεννόηση πάνω σε αυτό το μείζον ζήτημα και η κυβέρνηση θα την επιδιώξει εξαντλώντας κάθε δυνατότητα».