Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου το μεσημέρι της Δευτέρας, 16 Ιανουαρίου, στη Μητρόπολη Αθηνών έγινε αντικείμενο σχολιασμού στην εκπομπή «Live News» του MEGA, αφού οι καλεσμένοι του Νίκου Ευαγγελάτου, Πέτρος Τατσόπουλος και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις. Οι δυο τους μάλιστα έχουν ένα υποτυπώδες παρελθόν με σχολιασμούς στα social media.  

Αρχικά, ο κ. Τατσόπουλος ανέφερε σχετικά με την κηδεία τους εκλιπόντος: «Βλέποντας και τα ρεπορτάζ, θυμήθηκα μία ατάκα του Δημήτρη Πουλικάκου, που είπε στον Γιάννη Πρεντεντέρη "ανεπίτρεπτη τόση αθωότης". Αν μείνουμε στο κοσμικό μέρος, το πρώτο που θα αναρωτηθούμε είναι πώς όλοι αυτοί οι καλοί και αγαθοί – οι beautiful people όπως λέγονται στην Αγγλία -τι κακό έκαναν κι έφθασε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να τους αποκάλεσει ”καρκίνωμα που αποκόπηκε από το σώμα του έθνους”».


Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε: «Εγώ δεν θέλω να κρίνω ούτε εάν η βασιλεία ήταν καλή ή κακή για την Ελλάδα, ένα πράγμα λέω ως εκπρόσωπος των δεξιών-συντηρητικών νοικοκυριών που είμαστε απέναντι στους ακροδεξιούς, στους απατεώνες της πολιτικής, αλλά είμαστε και απέναντι στην κεντροαριστερή Νέα Δημοκρατία. Δεν κρίνουμε εάν η βασιλεία είναι καλή η κακή, ανήκω σε μία γενιά που αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχουν. ”Ζήτω η προεδρευομένη Δημοκρατία μας”».

«Να τιμήσω τη συνέχεια των θεσμών και του ελληνικού κράτους»


Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε για το κίνητρο που τον έκανε να παρευρεθεί στην τελετή της Μητροπόλεως Αθηνών. «Πήγα για να τιμήσω την συνέχεια των θεσμών και του ελληνικού κράτους», ενώ, σχετικά με τις συνθήκες της κηδείας του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ, ο πρόεδρος του κόμματος Πατρίδα σχολίασε: «Χθες (σημ. τη Δευτέρα) έπρεπε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, γιατί ήταν νόμιμος και συνταγματικός αρχηγός κράτους. Κανένας πρωθυπουργός δεν έχει την δικαιοδοσία να κρίνει αν κάποιος που ήταν νόμιμος και συνταγματικός αρχηγός κράτους δικαιούται ή δεν δικαιούται να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους».