Οι πολιτικές φωτιές άναψε η κηδεία του τέως βασιλιά. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν κατάφεραν να αμβλύνουν τις αντιδράσεις, με αποτέλεσμα η πολιτική αντιπαράθεση να φουντώσει.

 Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, o Μάκης Βορίδης ήταν ο μοναδικός υπουργός που παραβρέθηκε στην Μητρόπολη με προσωπική πρόσκληση της οικογένειας του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου.

 Ο κ. Βορίδης επέμεινε στην ορθότητα του τίτλου Βασιλεύς που απέδωσε στον εκλιπόντα με την αιτιολογία ότι η ιδιότητα του τέως χάνεται με το θάνατο του προσώπου που έφερε τον τίτλο.

Μάλιστα χαρακτήρισε ορθή και την εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε μια κηδεία στην οποία παραβρέθηκαν 4 βασιλικές οικογένειες και αρχηγοί κρατών.

 «Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε από εμάς. Να χτυπήσω ξύλο, αν αύριο αποβιώσω εγώ δεν φαντάζομαι ότι θα έρθουν τέσσερις βασιλικές οικογένειες – αρχηγοί κρατών. Από την αγωνία της Αριστεράς και την καταθλιπτική επιρροή των ιδεών της φτάνουμε να συζητάμε εντελώς παράλογα πράγματα», σημείωσε ο Μάκης Βορίδης.

 Κανείς έκπτωτος δεν κηδεύτηκε στη χώρα που υπήρξε Βασιλιάς σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και χαρακτήρισε τυχοδιωκτική τη στάση της κυβέρνησης.

 «Θεωρώ προβληματικό και κλείσιμο του ματιού δηλώσεις όπως «ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος. Ο κ. Βορίδης ξέρει πολύ καλά τι λέει, δεν του ξέφυγε».

 Κι ενώ η ΝΔ δέχεται πυρά από την αντιπολίτευση για ψηφοθηρία υπό το φόβο διαρροών από τα δεξιά της, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος ήταν περισσότερο από ειλικρινής λέγοντας ότι βρέθηκε στη μητρόπολη μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και άλλους γαλάζιους βουλευτές εκφράζοντας το βασικό κορμό της ΝΔ που αποτελεί όπως είπε το 80% της βάσης του κόμματος.

 «Εμείς κερδίζουμε τις εκλογές όταν δεν χάνουμε ψήφους. Χωρίς ακρότητες, χωρίς να αλλοιώνεται η κυβερνητική προοπτική του κόμματος εμείς κρατούμε τη βάση ενωμένη. Διότι αποτελεί τον ιστορικό του κορμό».

 «Δεν μπορεί κανείς να πει γιατί η ΝΔ δεν αποδιώχνει ένα μεγάλο και μάλιστα λαϊκό κομμάτι του σώματός της ως μεγάλης παράταξης. Πως παίρνουμε 4- και 45%;», είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, βουλευτής της Ν.Δ.

 Η «Ελληνική λύση» άνοιξε μέτωπο με την κυβέρνηση αφήνοντας αιχμές για την παρουσία ενός ακόμη Υπουργού στην κηδεία του Κωνσταντίνου.

 «Αυτά είναι τραγικά πράγματα για ένα κόμμα που δείχνει ότι καθένας κάνει ό,τι θέλει. Και συνήθως σε ένα κόμμα ο καθένας κάνει ό,τι θέλει όταν φυλλοροεί», ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

 «Όταν πηγαίνω σε μια κοινωνική εκδήλωση πηγαίνω ως Μάκης Βορίδης αλλά αν με ρωτήσουν αν έχω κυβερνητικό αξίωμα η αλήθεια είναι ότι το έχω. Τα υπόλοιπα στην κάλπη οσονούπω», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

 Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως χαρακτηρίζουν ορθή την απόφαση η κηδεία του Κωνσταντίνου να χαρακτηριστεί ιδιωτική.