Ο υφυπουργός εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «MEGA ΣΚ», με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, και μίλησε για τις αυξήσεις των συντάξεων, αλλά και του κατώτατου μισθού μέσα στη χρονιά.

Αυξήσεις αναμένονται στους συνταξιούχους το επόμενο διάστημα, αλλά θα υπάρξουν και εκείνοι που δεν θα δουν την παραμικρή αλλαγή.

«Οι συνταξιούχοι στη Ελλάδα είναι περίπου στα 2,5 εκατομμύρια, από αυτούς πάνω από 1,4 εκατομμύρια θα δουν την αύξηση του 7,75%, περίπου 300.000 θα δουν μια αύξηση μικρότερη του 7,75% και για τους υπόλοιπους θα μειωθεί η προσωπική τους διαφορά.

Φέτος, καταργείται για όλους τους συνταξιούχους η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, δεύτερον οι χαμηλοσυνταξιούχοι πήραν και το επίδομα των 250 ευρώ και τέλος είχαμε και την τέταρτη δόση του νόμου Βρούτση. Συνολικά, το 95% των συνταξιούχων θα δει αύξηση στο εισόδημά του στη φετινή χρονιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακλόγλου.

Όσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων, o υφυπουργός είπε: «Έχει αναφερθεί και ο πρωθυπουργός στο ζήτημα αυτό. Η κυβέρνηση, ενώ είχε υποχρέωση να καταβάλει τα αναδρομικά μόνο σε όσους είχαν κάνει τις σχετικές αιτήσεις, είπε πως θα το δώσει σε όλους στην κύρια σύνταξη. Στην περίπτωση που αυτό γινόταν, το κόστος ήταν δυσβάσταχτο».


Αύξηση στον κατώτατο μισθό

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ανέφερε: «Έχουμε ένα σύστημα διανεμητικό, δηλαδή οι εισφορές των τωρινών εργαζομένων πληρώνουν τις συντάξεις των τωρινών συνταξιούχων. Αν δεν υπάρξει λοιπόν, και αντίστοιχη αύξηση των εισφορών, θα δημιουργηθούν επιπρόσθετα δημοσιονομικά ελλείμματα», και συνέχισε λέγοντας πως σίγουρα θα υπάρξει μια σοβαρή αύξηση του κατώτατου μισθού».