Με βασικό εκλογικό δίδυμο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα οι επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις αναμένεται να εστιάσουν στο πεδίο της οικονομίας, που θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στον δρόμο προς τις κάλπες. 

Την ίδια ώρα ενισχύονται τα σενάρια που θέλουν Ελλάδα και Τουρκία να διεξάγουν παράλληλα εκλογές. 

«Έγιναν πολλά για τους νέους στους 42 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ μένουν να γίνουν περισσότερα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση «European Youth Day» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για τους νέους, είπε απευθυνόμενος στα στελέχη της ΟΝΝΕΔ για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

«Αυτή είναι η απάντηση η δική σας σε κάποιους που αντί για λύσεις προτιμούν σποτάκια με ‘’how to’’, χωρίς όμως να έχουν το ‘’know-how’’. Και μάλιστα με πρωταγωνιστή έναν αρχηγό που θέλει να φανεί ‘’trendy’’ αλλά κινδυνεύει να καταλήξει, όπως θα έλεγαν τα παιδιά μου, ‘’cringy’’».

Ταυτόχρονα οι εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία 

Η επισημοποίηση της ημερομηνίας των τουρκικών εκλογών για τις 14 Μαΐου από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που είχε εμμέσως προαναγγελθεί εδώ και ημέρες, καθιστά πολύ πιθανή τη διενέργεια σχεδόν παράλληλων εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Μπορεί ο Ερντογάν να ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών στη γειτονική χώρα, ωστόσο ακόμη δεν γνωρίζει ποιον θα έχει να αντιμετωπίσει ως αντίπαλο από την Αντιπολίτευση.

Το όνομα του προεδρικού υποψηφίου (των έξι κομμάτων της συμμαχίας της αντιπολίτευσης) θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ουνάλ Τσεβικόζ, σύμβουλος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης.