Στα μέτρα που ήδη υπάρχουν ώστε να αναχαιτίζεται η ακρίβεια, αλλά και σε εκείνα που θα ληφθούν όταν τελειώσει ο δημοσιονομικός έλεγχος τον Φεβρουάριο για να φανερωθεί ο χώρος που θα υπάρχει προκειμένου να στηριχθεί η κοινωνία, στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

Ο πρωθυπουργός κάθισε δίπλα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Οικονόμου, και μίλησε για τη στήριξη που ήδη παρέχει η κυβέρνηση, είτε πρόκειται για την κρατική επιδότηση που δεν στέλνει σε δυσθεώρητα ύψη τους λογαριασμούς του ρεύματος, είτε για το «Καλάθι του νοικοκυριού» είτε για το «Market Pass», που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ οσονούπω. 



Κατόπιν, στάθηκε στη μείωση φόρων, την πραγμάτωση της οποίας πέτυχε η κυβέρνησή του αφού είχε τεθεί επί τάπητος και προεκλογικά, ενώ τόνισε ότι θα χρειαστεί να γίνει δημοσιονομικός έλεγχος προκειμένου να καταστεί σαφές αν γίνεται να μειωθούν και οι έμμεσοι φόροι. Επιπλέον, στάθηκε στην προεκλογική δέσμευσή του, ότι «θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη εκείνα που της πήρε ο κύριος Τσίπρας», τονίζοντας ότι αυτός ο στόχος επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό. 

Επανέλαβε ότι η αύξηση μισθών από την 1η Απριλίου δεν συμβαίνει για να ενισχύσει την υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές, που πρόκειται να γίνουν μερικές εβδομάδες μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ είπε ότι στόχος είναι οι εργοδότες να δίνουν καλύτερους μισθούς και οι Έλληνες (νέοι πρωτίστως) να βρίσκουν δουλειές με ικανοποιητικά χρήματα και όχι «οποιαδήποτε δουλειά».

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, από τα 650 στα 713 ευρώ, είπε ότι αυτή δεν θα είναι η τελευταία, ενώ ανέφερε και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δίνοντας το παράδειγμα του τουρισμού, που ο κατώτατος μισθός είναι πιο χαμηλός από αυτά τα ποσά. 



Για την ανεργία, ειδικά σε γυναίκες και νέους, είπε ότι το ποσοστό είναι μειωμένο κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τόνισε πως, παρ' ότι είναι ακόμη υψηλότερος ο μέσος όρος από εκείνον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό συμβαίνει επειδή ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο στην Ελλάδα. 

Ο κ. Μητσοτάκης, συνολικά, δεν θέλησε να κρατήσει μεγάλο καλάθι έως ότου γίνει ο δημοσιονομικός έλεγχος, τόσο μιλώντας για τις συντάξεις όσο και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον, απάντησε σε ερώτηση του δημοσιογράφου των «Παραπολιτικών», Κώστα Παπαχλιμίντζου, για το «μαξιλάρι ασφαλείας» των 37 δισ. ευρώ, που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι παρέδωσε στη Νέα Δημοκρατία και με αυτό «βγήκε» δίχως αιμορραγία η περίοδος της πανδημίας από τον κοροναϊό

Σε αυτήν την ερώτηση, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι τα ταμειακά αποθέματα της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται στα 39 δισ. ευρώ, ενώ είπε ότι αυτό δεν συνέβη με την υπερφορολόγηση που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να δημιουργήσει το «μαξιλάρι». 

Κάτωθι παρατίθεται η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού.