Σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή αναμένεται να συνεχιστεί η σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση για το θέμα των υποκλοπών, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πλέον στα χέρια του συγκεκριμένες αποδείξεις, το πόρισμα Ράμμου και τις γνωματεύσεις των παρόχων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται πολύ σοβαρά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και φυσικά κατά του πρωθυπουργού, δεδομένου ότι οι αποδείξεις για την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων και παραγόντων της Εθνικής Άμυνας της χώρας από την ΕΥΠ είναι ακλόνητες. «Τα στοιχεία αγγίζουν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη στιγμή που αυτός ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ», λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες, μάλιστα, μετά τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες. Και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί».

Σχετικά με τα πρόσωπα που υπάρχουν στην έκθεση Ράμμου, οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για έξι πρόσωπα, οι πέντε εκ των οποίων συνδέονται με τα εξοπλιστικά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στην έκθεση αναφέρονται τα πρόσωπα για τα οποία η εφημερίδα «Documento» ισχυριζόταν ότι βρίσκονται υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Μιλάμε για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ Χαράλαμπο Λαλούση, δύο στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και τον  αντιναύαρχο εν αποστρατεία Αλέξανδρο Διακόπουλο, ο οποίος είναι  πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ο έκτος είναι ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, για τον οποίο υπήρχαν σχετικές αποκαλύψεις -ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ- από την ώρα που ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Οι πληροφορίες λένε, ωστόσο, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναφέρει τα πρόσωπα με τα ονόματά τους -αφού μέσα στην έκθεση Ράμμου οι πρωταγωνιστές της ιστορίας περιγράφονται και δεν αναφέρονται ονομαστικά-, αλλά θα αναδείξει τα στοιχεία των εταιρειών, πότε δηλαδή και με ποιον τρόπο παρακολουθούσαν τα έξι πρόσωπα.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει σε  αποκλειστικό ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα EURACTIV, «η επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ και να ρίξει φως στο λεγόμενο "ελληνικό Watergate"».