Από το Περιστέρι ξεκινάει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος του.

Ειδικότερα, την ερχόμενη Τετάρτη θα μιλήσει στο κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου» ενώ στην Παρασκευή θα πάει στην Αχαΐα και την επόμενη Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη.

Το θέμα που θα αναδείξουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει να κάνει με την οικονομία και εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που το 2019 στέρησαν την πρωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, η μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας είναι κάποιες από τις προτάσεις που θα επαναλάβει για αρκετές φορές καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι για να τις υιοθετήσουν.

«Μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη ημέρα θα δώσει ανάσα στους πολίτες με ουσιαστικά μέτρα στήριξης, μέχρι να ξεδιπλωθεί πλήρως μια κοινωνική οικονομική πολιτική για να μπορέσουν να αναπνεύσουν αβίαστα», υπογραμμίζει η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Σε ότι αφορά το μεγάλο θέμα των συνταξιούχων τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην κυβέρνηση τόνιζαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αμετανόητος να συνεχίζει να εξαπατά τους συνταξιούχους .

Και πιο συγκεκριμένα υποστήριζαν ότι:

  • Έκοψε την 13η σύνταξη ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα την διατηρήσει για να δώσει τα χρήματα αυτά στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.
  • Στέρησε τα αναδρομικά για επικουρικές και δώρα που επιδίκασε το ΣτΕ.
  • Φορολόγησε ακόμη και τα αναδρομικά που επέστρεψε για κύριες συντάξεις με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι, να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται, κομμένα ακόμα και στο 50%.
  • Τα έκανε «θάλασσα» με τους επανυπολογισμούς των συντάξεων, δίνοντας λιγότερα χρήματα στους συνταξιούχους, που συνεχίζουν, είτε να έχουν προσωπική διαφορά και να αποκλείονται από παρούσες και μελλοντικές αυξήσεις, είτε να λαμβάνουν λιγότερα χρήματα από εκείνα που δικαιούνται.
  • Έκοψε την δεύτερη εθνική σύνταξη, σε χήρους και αναπήρους και χορήγησε δεύτερη σύνταξη, σε χιλιάδες πρώην και νυν βουλευτές, νομάρχες, αντινομάρχες, δημάρχους, αντιδημάρχους κλπ.
  • Οι σημερινές αυξήσεις είναι αποφασισμένες με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2017, αλλά με πληθωρισμό 15% στα τρόφιμα δεν αρκούν ούτε αυτές.
  • Άφησε εκτός στήριξης τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι αντί για 13η σύνταξη, πήραν πενιχρά επιδόματα (250 και 200 ευρώ) πλήρως αναντίστοιχα, με το τεράστιο κύμα ακρίβειας, που σαρώνει την ελληνική κοινωνία.