Στην τουρκική προκλητικότητα, που αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως είναι μεγάλο λάθος το κάψιμο του Κορανίου, καθώς είναι βεβήλωση ιερού συμβόλου, ενώ το μόνο που καταφέρνει είναι να συσπειρώνει στην Τουρκία ακόμα και τους μουσουλμάνους που δεν είναι οπαδοί του Ερντογάν.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και εκτίμησε ότι μέχρι τις εκλογές δεν θα πάρει τα F-16 και γι’ αυτό «παίζει το τελευταίο του χαρτί», το οποίο, όπως είπε, είναι η εθνικιστική συσπείρωση.

Όσον αφορά τη Ρωσία, επισήμανε πως «είναι γνωστό ότι ο Πούτιν χρηματοδοτεί ακροδεξιές οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη. Δεν μου βγάζεις από το μυαλό ότι κάποιοι από αυτούς τους λεβέντες είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως αυτοί κρύβονται πίσω από το κάψιμο του Κορανίου.

Συη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η αντιπολίτευση της Τουρκίας για πρώτη φορά πήρε διαφορετική θέση, στέλνοντας τα διαπιστευτήριά της στη Δύση.

Για πρώτη φορά η Ευρώπη, όπως τόνισε, «αφυπνίστηκε, καθώς εθελοτυφλούσε στις προκλήσεις του Ερντογάν», επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, ότι αυτός θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ιμάμογλου στις εκλογές, εξέφρασε την άποψη πως είναι δύσκολο να «προλάβει να οργανωθεί στο βάθος της Ανατολής».

Η Κ. Μπακογιάννη σημείωσε επίσης ότι το παιχνίδι αλλάζει τελείως, όσον αφορά τις εκλογές στη γειτονική χώρα, εάν υπάρξουν τρεις υποψήφιοι.

Όπως είπε, μετά τις εκλογές η συζήτηση με την Τουρκία πρέπει να μπει σε διαφορετική βάση, ώστε να πειστεί η γειτονική χώρα ότι πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, αν επιθυμεί να παραμείνει στο διεθνές σκηνικό.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντάς την «καζάνι που βράζει».

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις εθνικές εκλογές της χώρας μας και στην αντιπαράθεση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια με το να χαρακτηρίζουν τον Έλληνα πρωθυπουργό «μαφιόζο».

Επίσης, σχετικά με την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «εκβιάζεται ο Ανδρουλάκης» για συνεργασία με τη ΝΔ, η βουλευτής είπε ότι είναι «βαριά προσβολή να λες ότι εκβιάζεται αρχηγός κόμματος».

Τέλος, εκτίμησε πως η ΝΔ πάει για «αυτοδυναμία, αν όμως ο λαός αποφασίσει άλλο, τότε θα συζητήσει συνεργασία».