Aνακοινώσεις για τον δήμο της Θεσσαλονίκης, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου, αναμένεται να κάνει ο Στέλιος Αγγελούδης.

Ο  αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής φέρεται αποφασισμένος να διεκδικήσει τη δημαρχία της συμπρωτεύουσας και την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα τις προθέσεις του.

Ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, θέλει να δημιουργήσει ένα μη κομματικό ευρύ σχήμα, το οποίο θα διεκδικήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης απέναντι στον νυν δήμαρχο Κ. Ζέρβα, ενώ το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να στηρίξει την υποψηφιότητα Αγγελούδη, ώστε έστω και στον β' γύρο να «χτυπήσει» με αξιώσεις τη δημαρχία.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Αγγελούδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Θα μιλήσω με όλους για να δημιουργηθεί ένα πλατύ και ευρύ σχήμα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μπορεί να κάνει πάρα πολλά, αρκεί να συγκεντρώνει δίπλα του ό,τι πιο δυναμικό υπάρχει», υπογράμμισε.

Επισήμανε ότι δεν υπάρχει σοβαρή και στιβαρή διοίκηση στην πόλη, αναφερόμενος στη διοίκηση Ζέρβα, και ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί ούτε και επιδιώκει πολιτική υποστήριξη.

Σήμερα το πρωί μίλησα στο Radio Thessaloniki 94,5 FM και ανακοίνωσα πρωτοβουλία για τον δήμο της Θεσσαλονίκης....

Δημοσιεύτηκε από Stelios Aggeloudis στις Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023

«Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει χρώμα», ανέφερε χαρακτηριστικά». Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της άποψης ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να γίνει Μητροπολιτικός.

Ο Στέλιος Αγγελούδης έχει μακρά διαδρομή στη νομική αλλά και στην πολιτική. Για πολλούς θεωρείτο το alter ego του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1959. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά. Δικηγόρος στο επάγγελμα, έχει πτυχίο Νομικής, πτυχίο Δημοσίου Δικαίου. Είναι εξωτερικός καθηγητής Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης, καθηγητής στη Σχολή Στελεχών Π.Ε. υπουργείου Υγείας-Πρόνοιας.

Χρημάτισε ειδικός σύμβουλος ΕΡΤ Α.Ε., ειδικός γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας-Θράκης, υπουργείου Πολιτισμού, γενικός γραμματέας Εμπορίου Υπουργείου Ανάπτυξης, σύμβουλος Διοίκησης της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης. Σήμερα είναι α' αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου Αθλητισμού Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της ΕΟΑ.