Μετά την Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε μια ακόμη ανατροπή και μάλιστα με σαρωτική νίκη του Στέλιου Αγγελούδη έναντι του απερχόμενου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο κ. Αγγελούδης, με την ενσωμάτωση στο 100%, λαμβάνει 67,33% -ενώ ο Κωνσταντίνος Ζέρβας 32,67%-, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε υπερδιπλάσιες ψήφους από αυτές του κ. Ζέρβα, που σημαίνει ότι στη συμπρωτεύουσα έγινε double score.

Και σε αυτή την περίπτωση η νίκη του κ. Αγγελούδη, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, ήταν αποτέλεσμα ευρύτερων συναινέσεων, καθώς στον δεύτερο γύρο υποστηρίχθηκε από τον Σπύρο Πέγκα, τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εγνωσμένα πρόσωπα μεγάλης αποδοχής, όπως ο Γιάννης Μπουτάρης. Και βέβαια στο παρασκήνιο από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, συνεργάτης του οποίου υπήρξε παλαιότερα ο νέος δήμαρχος.

Η χαλαρή στάση του ΠΑΣΟΚ και το ανεξάρτητο προφίλ του κ. Αγγελούδη

Πάντως, σχετικά με τους πανηγυρισμούς στο ΠΑΣΟΚ για την επικράτηση Αγγελούδη, ορισμένοι λένε ότι στη Χαριλάου Τρικούπη «θυµήθηκαν» τελευταία ότι ο κ. Αγγελούδης είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Και τονίζουν ότι ο Στέλιος Αγγελούδης σαφώς προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ουδέποτε έλαβε το χρίσµα του κόµµατος. Μάλιστα ακριβώς επειδή η ηγεσία του κόµµατος καθυστέρησε να λάβει αποφάσεις, τα «πράσινα» στελέχη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και στα τρία ψηφοδέλτια (των Ζέρβα, Πέγκα και Αγγελούδη). Σύµφωνα µε πληροφορίες που έρχονται από πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον υποψήφιο δήµαρχο, ο ίδιος δεν έχει ξεχάσει τη χλιαρή στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντί του, γι’ αυτό και συνειδητά επέλεγε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να υπερασπίζεται το προφίλ του ανεξάρτητου, παρά τις προσπάθειες της Χαριλάου Τρικούπη να καταγραφεί στα πρόσωπα που στήριξε.

Συγκίνηση για τη νίκη

Εμφανώς συγκινημένος για τη νίκη και το συντριπτικό ποσοστό ο κ. Αγγελούδης με φορτισμένο ύφος είπε προς τους συγκεντρωμένους φίλους του: «Με έχετε συγκινήσει, σας αγαπώ πολύ όλους. Η πόλη μας, η όμορφη Θεσσαλονίκη, μίλησε. Οι πολίτες μίλησαν. Να ευχαριστήσω όλους τους Θεσσαλονικείς. Είναι δική μας η ευθύνη να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη όσων απείχαν, με τη δουλειά μας. Είναι η ώρα της δουλειάς για τους ανθρώπους της πόλης μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου. Τους υποψηφίους, αυτούς τους υπέροχους ενεργούς πολίτες που με εμπιστεύτηκαν για να κάνουμε αυτή την όμορφη περιπέτεια ένα όμορφο ταξίδι».

Συγκινημένος όμως εμφανίστηκε και ο μεγάλος χαμένος της χθεσινής βραδιάς. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αναγνώρισε την ήττα του δηλώνοντας ότι θα είναι στη διάθεση του νέου δημάρχου, Στέλιου Αγγελούδη, για οτιδήποτε χρειαστεί, καθώς -όπως είπε- η Θεσσαλονίκη είναι πάνω από όλα. «Σε όλη μου τη διαδρομή στον Δήμο Θεσσαλονίκης είχα γνώμονα μόνο ένα πράγμα: την εξέλιξη της πόλης, εξέλιξη πολιτική, κοινωνική και αναπτυξιακή. Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε φυγομάχησα. Ακόμη και όταν έπρεπε να πάρω προσωπικό κόστος και η πόλη με τίμησε για αυτό, εκλέγοντάς με δήμαρχό της πριν από τέσσερα χρόνια. Τέσσερα χρόνια μετά είμαι περήφανος, γιατί μέσα σε ένα εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον η Θεσσαλονίκη είναι όρθια και με σημαντικές προοπτικές», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Και έδωσε συγχαρητήρια στον νέο δήμαρχο, τον οποίο κάλεσε να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε ο ίδιος. «Είμαι περήφανος που δεν θα αρχίσει την προσπάθειά του από το μηδέν. Να πιάσει το νήμα από εκεί που το αφήσαμε και να προχωρήσει όλα τα μεγάλα έργα, όλα τα έργα της καθημερινότητας. Κάναμε πολλή δουλειά και δεν πρέπει να πάει χαμένη», είπε σε όλους όσοι βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο του, επί της οδού Μακένζυ Κινγκ, όπου γενικώς επικρατούσε παγωμάρα.

Με πληροφορίες από την Απογευματινή