«Δεν είναι αυτές συμπεριφορές, να επιτίθεσαι σε μία γυναίκα με τέτοιο τρόπο», επισήμανε η Άννα Καραμανλή, λίγη ώρα μετά τον καβγά που είχε με τον Γιώργο Βαρεμένο, στη διάρκεια της κοινής τους παρουσίας στον αέρα της εκπομπής «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, όταν η Άννα Καραμανλή κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως την ημέρα που ανακοινώθηκε ο θάνατος του υποσμηναγού Μιχαήλ-Μάριου Τουρούτσικα, μετά την πτώση του Phantom στην Ανδραβίδα, πήγε σε συναυλία, συνοδευόμενος από τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου, και την εκπρόσωπο του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου, ο Γιώργος Βαρεμένος εξοργίστηκε και της πήρε τη φωτογραφία μέσα από τα χέρια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό», στον ΑΝΤ1, λίγη ώρα μετά το περιστατικό, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως τη σόκαρε η αντίδραση του συναδέλφου της από τον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για σεξιστική επίθεση.

«Ήταν μία επίθεση από τον κ. Βαρεμένο, είναι μία κίνηση απρέπειας σε μία γυναίκα βουλευτή, σε μία συνάδελφο.

Εγώ διατύπωσα την άποψή μου πάνω σε ένα θέμα, άσκησα μία πολιτική κριτική και είπα ότι ορθά κράτησαν ενός λεπτού σιγή στο Περιστέρι, όμως προχθές ενώ ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώτου παιδιού ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από δύο κυρίες, την κ. Τσαπανίδου και την κ. Σβίγγου, είχαν τη διάθεση να πάνε στο θέατρο και να παρακολουθήσουν μία παράσταση.

Προφανώς και θεωρώ ότι ήταν μία σεξιστική επίθεση. Μου αρπάζει το χαρτί μέσα από τα χέρια, το διπλώνει και μετά μου το πέταξε πάνω μου. Σοκαρίστηκα, γιατί δεν περίμενα από τον κ. Βαρεμένο μία τέτοια συμπεριφορά.

Και ύστερα από παρέμβαση των παρουσιαστών, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. Δεν μιλήσαμε κατ’ ιδίαν γιατί κράτησα την ψυχραιμία μου, αλλά δεν σας κρύβω ότι ταράχτηκα», είπε αρχικά η Άννα Καραμανλή.

«Δεν είναι αυτές συμπεριφορές να επιτίθεσαι σε μία γυναίκα με τέτοιο τρόπο. Σύρθηκε να ζητήσει συγγνώμη, την έκανα δεκτή, αλλά πραγματικά σας μιλώ, ταράχτηκα», πρόσθεσε.

«Ο κ. Τσίπρας δεν θα καταδικάσει το γεγονός. Μέχρι στιγμής ό,τι έχει γίνει, δεν έχει καταδικάσει ποτέ τίποτα», κατέληξε η Άννα Καραμανλή στον ΑΝΤ1.