Μετά τον χαρακτηρισμό «Ραντανπλάν», που του... επιδαψίλευσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο να πληρώσει αποζημίωση 12.000 ευρώ στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο, ως απότοκο δικαίωσης για συκοφαντική δυσφήμηση. 

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ περιέλουσε τον δημοσιογράφο με υβριστικές αναρτήσεις στα social media, τις οποίες καλείται να σβήσει, και τον Οκτώβριο του 2020 ο Γιώργος Παπαχρήστος προέβη σε αγωγή εις βάρος του. 



Σε περίπτωση που δεν δώσει την αποζημίωση, το δικαστήριο τον καταδικάζει με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και προσωπική κράτηση 3 μηνών. Ο κ. Πολάκης καλείται, επίσης, να πληρώσει και μέρος των δικαστικών εξόδων, που ανέρχονται σε 770 ευρώ.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος έκανε ανάρτηση και υπήρξε ιδιαίτερα μετριοπαθής. «Δεν επιχαίρω για την καταδίκη του Πολάκη, ούτε πανηγυρίζω. Είναι ο πρώτος πολιτικός που στέλνω στα δικαστήρια (εξαιρουμένου του γνωστού… Καμμένου, ο οποίος ήρξατο χειρών αδίκων προ δεκαετίας) και δεν είμαι ευτυχής γι' αυτό.

Εφθασε κάποια στιγμή που είπα "ώς εδώ Πολάκη". Εμένα η ικανοποίησή μου συνίσταται στο ότι καταδικάστηκε το ψευτονταηλίκι ως πολιτική έκφραση και ο ψοφοδεής τσαμπουκάς του "σας έχω όλους, ρε" και του "μόνος μου και όλοι σας", ως μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης».