Πέθανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης σε ηλικία 56 ετών. 

Ο βουλευτής ήταν πατέρας τριών παιδιών και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ, εκλεγμένος στα Χανιά.

Η ανακοίνωση από τον πρόεδρο της Βουλής

Συγκλονισμένη είναι η Βουλή από τον άδικο χαμό του βουλευτή Χανίων. Ο πρόεδρος της Βουλής αμέσως μόλις έμαθε την είδηση του θανάτου του, εισήλθε στην Ολομέλεια για να ανακοινώσει τον θάνατό του.

«Να σας ενημερώσω για ένα συμβάν ανθρώπινο και σπαρακτικό που αφορά σε έναν αγαπημένο συνάδελφο και φίλο, τον Μανούσο Βολουδάκη, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες τουλάχιστον 10 ημέρες. Ξέραμε ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά μας είχε ξεγελάσει η έλευσή του στη Βουλή. Επανέκαμψε το θηρίο αυτής της δύσκολης ασθένειας και πριν από λίγο απεβίωσε εξαίρετος φίλος και συνάδελφος που εκπροσώπησε τον νομό Χανίων επί σειρά ετών. Υπηρέτησε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η γυναίκα του και τρία ανήλικα παιδία να νιώσουν τη στοργή όλων μας. Αυτή είναι η ανθρώπινη μοίρα, η οποία όταν συμβαίνει σε δραστηριότητες καθημερινότητας τις συντρίβει και τις κάνει να μοιάζουν ασήμαντες. Η ζωή συνεχίζεται για εμάς και θα πρέπει να περιέχει τρυφερή, στοργική και υπερήφανη μνήμη για τον άξιο συνάδελφο και εκπρόσωπο του κρητικού λαού και που η οικογένειά του έχει τόσο ανάγκη», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ζήτησε από όλους στην Ολομέλεια να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου Μανούσου Βολουδάκη.

«Παρακαλώ για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αειμνήστου συναδέλφου μας Μανούσου Βολουδάκη», είπε

Τη θέση του Μανούσου Βολουδάκη αναλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών στα Χανιά, ο  Δημήτρης Φραγκάκης, σημερινός γ.γ. του ΕΟΤ.

Ποιος ήταν ο Μανούσος Βολουδάκης

Ο Μανούσος Βολουδάκης σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατείχε μεταπτυχιακό τίτλο (Master’s) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσεξ της Αγγλίας. Εργάστηκε ως οικονομολόγος. 

Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και ήταν πατέρας τριών παιδιών, του Γιώργου, του Σήφη και της Δάφνης.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο συμμετείχε στις εξής επιτροπές της Βουλής: στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005-2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της ΝΔ, από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Από τον Ιούνιο του 2012 ήταν υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιούνιο του 2019 εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου Βιοχάλκο, με έδρα τις Βρυξέλλες, και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.