Δειλία και εθνική υπεκφυγή χρεώνει η κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση για το «παρών» που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία της κυβέρνησης για το μπλόκο στον Κασιδιάρη και το κόμμα του στις επόμενες εκλογές.

Το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δέχεται έντονα κυβερνητικά πυρά για το «παρών» στην χθεσινή τροπολογία.

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε μια στάση η οποία, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι εθνικής υπεκφυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μη συνταχθεί και να κρυφτεί πίσω από, κατά την γνώμη μου, πολιτικά προσχήματα», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

 Η κυβέρνηση είναι εκείνη που δεν επιθυμούσε τη συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για φωτογραφική τροπολογία πάνω στο πρόσωπο Κασιδιάρη και όχι συνολικά για τα ναζιστικά και ρατσιστικά μορφώματα.

 «Δεν υπήρξε από την πλευρά της κυβέρνησης διάθεση για συναίνεση στην πραγματικότητα. Ανοίγει μια κερκόπορτα αποκλεισμού, άρα έχει πρόβλημα αοριστίας και υπό την έννοια της εφαρμογής, δηλαδή, μπορεί να καταστεί άσφαιρη αυτή η διάταξη και υπό την έννοια του τεράστιου ιδεολογικού ανοίγματος που κάνει», σημείωσε η τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου.

 Στην ίδια γραμμή με την τροπολογία της κυβέρνησης ήταν και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

 «Η τροπολογία της ΝΔ καταρχάς και μετά στη συνέχεια η τροπολογία που κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους και μάλιστα με απαράδεκτες γενικεύσεις για να στεγαστεί αυτή η ανιστόρητη θεωρία των δυο άκρων».

 Κατά της τροπολογία ψήφισαν ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση.