Στη 14η εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας», που διοργανώθηκε στο χώρο της «Helexpo» στο Μαρούσι, έδωσε το «παρών», μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος μίλησε για τις θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί και εξαιτίας της ΔΥΠΑ

Ο Κωστής Χατζηδάκης
 τόνισε: «Εφαρμόζουμε κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα για τους ανέργους».

«Οι Ημέρες Καριέρας σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι καθημερινότητα. Εδώ ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2021. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει 14 τέτοιες εκδηλώσεις με συμμετοχή 700 μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν προσφέρει 18.000 θέσεις εργασίας. Ηρθαν σε αυτές 28.000 άνεργοι. Και είναι πολύ σημαντικό ότι το μήνυμα που λαμβάνουμε και από τις δύο πλευρές είναι ότι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης αλλάζει και αρχίζει να λειτουργεί σαν ευρωπαϊκή υπηρεσία που φέρνει κοντά επιχειρήσεις και ανέργους. Γιατί έχει μετασχηματιστεί χάρη στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν με το νόμο "Δουλειές Ξανά".

Όπως το επίδομα εργασίας, την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή των ωφελημάτων που παρέχει και το σύστημα τριών προσφορών και τριών αρνήσεων για τις θέσεις που προτείνονται στους ανέργους. Εφαρμόζουμε κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα για τους ανέργους. Από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 263.000 επιπλέον θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν έτυχε, πέτυχε. Και η συμβολή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης είναι καθοριστική, καθώς πάνω από 100.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί λόγω της ενεργούς συμμετοχής της ΔΥΠΑ και της επιτάχυνσης των προγραμμάτων ενεργητικής απασχόλησης με την αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης στο χαιρετισμό του, πριν από την έναρξη της συζήτησης.



«Στόχος μας είναι η ΔΥΠΑ να εξυπηρετεί τους πραγματικούς ανέργους, αυτούς που αναζητούν ενεργά εργασία και είμαι πολύ ικανοποιημένος που βλέπω ότι η κοινωνία έχει "αγκαλιάσει" αυτό το βήμα», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και συνέχισε, λέγοντας: «Προχωρούμε μπροστά όχι μόνο με αυτά, αλλά και με τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. Έχουν πολλαπλασιαστεί οι ρυθμοί, χάρη και στην αξιοποίηση των πόρων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας. Από το 2019 μέχρι σήμερα, έχουν δημιουργηθεί 263.000 επιπλέον θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν έτυχε, πέτυχε και η συμβολή της ΔΥΠΑ είναι καθοριστική, καθώς πάνω από 100.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί, λόγω της ενεργούς συμμετοχής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης».

«Εφαρμόζουμε, λοιπόν, πράγματι μία κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα. Χαρίζουμε τα λόγια στους άλλους και προχωρούμε μπροστά με έργο για τις επιχειρήσεις, για τους ανέργους, για όλους αυτούς που χρειάζονται τη βοήθεια του κράτους», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας