Με το βλέμμα στραμμένο στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει διάφορες αντιπροτάσεις, καθώς η παράταξη φέρει ιστορική εμπειρία στο εν λόγω καυτό θέμα, ενώ την ίδια ώρα αποτελεί και «έδαφος» ως προς τη διαχείριση της άτυπης προεκλογικής περιόδου από το κόμμα, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει «η προοδευτική επιλογή μακριά από συμψηφισμούς και συμβιβασμούς».

Έτσι λοιπόν, σ’ αυτή τη λογική, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε εκ νέου την τροπολογία με την οποία προστατεύεται η πρώτη κατοικία από τα funds.

Η ρύθμιση που προτείνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι βασισμένη στον αντίστοιχο νόμο Κατσέλη του 2010, με βάση τα επικαιροποιημένα δεδομένα, αλλά και την προστασία της αγροτικής γης.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιστότοπος in.gr, περιλαμβάνει ένα συνολικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η πρόνοια για 120 δόσεις για τα χρέη στην Εφορία και τον ΕΦΚΑ, με «κούρεμα» 30% της οφειλής για τους συνεπείς, αλλά και λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο. Αυτό το πλαίσιο αναλύθηκε χθες από τον κ. Ανδρουλάκη στους εκπροσώπους των δανειοληπτών που είχαν συνάντηση μαζί του στη Βουλή.
«Αυτές οι πρωτοβουλίες θωρακίζουν τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Εξαιτίας της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, γνωρίζετε το ροκάνισμα του εισοδήματος των πολιτών. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση», τόνισε στη σχετική δήλωση ο Ν. Ανδρουλάκης, υπενθυμίζοντας ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας το 2010 ψηφίστηκε μόνο από το ΠΑΣΟΚ, μειώθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και καταργήθηκε οριστικά επί διακυβέρνησης ΝΔ.