Σήμερα, του Αγίου Βαλεντίνου, η υποκρισία ανθεί, είπε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης.

Κατηγόρησε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα ότι κάνει πάντα φασαρία και ότι δεν έχει θέσεις.

Ακόμα, τόνισε πως το Κοινοβούλιο είναι χώρος απαιτητικός και είναι απαραίτητο να μιλάς με έναν τρόπο που θα τον καταλαβαίνει ο κόσμος.

Σημείωσε πως υπάρχει ακόμη αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, που μετασχηματίζεται σε ένα μέτωπο ευθύνης, σταθερότητας και προόδου.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως στηρίζει την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητα στην Ελλάδα.

Τέλος, άφησε αιχμές για το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως θα μπορούσε να πει πως είναι κόμμα εθνικής ευθύνης και πως δεν θα αφήσει ακυβέρνητη την Ελλάδα ούτε μία ώρα.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Φλωρίδη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κος Γιώργος Φλωρίδης μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:
Για του Αγίου Βαλεντίνου
Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Η μεγάλη μέρα της υποκρισίας. Σήμερα η υποκρισία ανθεί είναι η μέρα τέτοια.

Αναφορικά με τα tweets του ενάντια του ΣΥΡΙΖΑ
Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Ο Τσίπρας κάνει διαρκώς φασαρίες, με οποιαδήποτε αφορμή σηκώνει μια φασαρία. Αν μιλήσω με όρους ποδοσφαιρικούς δηλαδή μια ομάδα κατεβαίνει στο γήπεδο ξέρει ότι μπορεί να φάει 5 γκολ τι κάνει; Αρχίζει τα σκληρά φάουλ, να τραυματίσει μερικούς παίκτες καλούς της άλλης ομάδας, να τους βγάλει έξω, καπνογόνα οι φίλαθλοι, μπαίνουν μες το γήπεδο, διακόπτεται ο αγώνας, ξαναρχίζει. Βρίζουν τον διαιτητή ...θέλω να πω ότι αν δεν έχεις ομάδα, και στην πολιτική ομάδα δεν είναι μόνο να μην διαθέτεις πρόσωπα αλλά κυρίως να μην μπορείς να συμμετάσχεις στον πολιτικό αγώνα δηλαδή να μην έχεις θέσεις. Ο πολιτικός αγώνας, ειδικά όταν πάμε στις εκλογές, είναι απαιτητικός υπό την έννοια ότι ο κόσμος έχει μια σειρά από σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει άρα θέλει να ακούσει τις πολιτικές δυνάμεις να λένε προτάσεις για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά.

Θέλει προτάσεις και εφόσον ισχυρίζεσαι ότι είσαι καλύτερος από την κυβέρνηση, η οποία είναι λογικό να δέχεται τα πυρά όλων, αφού αυτή κυβερνά, όταν θα πεις ότι το κυβερνητικό έργο είναι κακό, σημαίνει ότι πρέπει να δώσεις μια δική σου πρόταση, αν δεν έχεις τότε αρχίζεις τις φασαρίες.

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Το κοινοβούλιο είναι χώρος απαιτητικός δηλαδή εκεί πέρα από τις κραυγές και πολλές φορές τις τοξικές αντιπαραθέσεις και τις ύβρεις ακόμα υπάρχουν στιγμές όπου χρειάζεται να μιλήσεις με έναν τρόπο που να έχει περιεχόμενο να το καταλαβαίνει ο κόσμος, να δει αν όντως έχεις μια λύση για τα προβλήματά του καλύτερη από την κυβερνητική.

Ερωτηθείς αν οι αντι-ΣΥΡΙΖΑ θέσεις του μπορεί να έχουν ως κατάληξη την προσχώρηση του στη ΝΔ
Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Όχι. Καταρχάς το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο δεν δημιουργήθηκε από κάποια πολιτικά στελέχη, ήταν ένα κοινωνικό και παραμένει ένα κοινωνικό ρεύμα, το οποίο ήθελε να οδηγήσει τη χώρα στην απαλλαγή από μια κυβερνηση που ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη για πάρα πολλά ζητήματα και κυρίως στο επίπεδο των μεγάλων εθνικών κατακτήσεων. Σαφώς υπάρχει ακόμα το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο απλώς αυτό μετασχηματίζεται σε ένα μέτωπο ευθύνης, σταθερότητας και προόδου. Άρα εκεί που ο κόσμος έλεγε στις προηγούμενες εκλογές ή πριν από τις προηγούμενες εκλογές του ‘19 ότι επείγει, είναι ανάγκη μεγάλη για τη χώρα να υπάρξει απαλλαγή από αυτή την κυβέρνηση που μόνο ζημιά κάνει στον τόπο τώρα αυτό το μέτωπο προφανώς οριοθετείται ως αντι-ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως λεει ότι πρέπει να παραμείνει η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα.

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Εγώ ευθέως στηρίζω την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, και αυτή τη στιγμή όπως είναι τα πράγματα, πιστέψτε με ότι δεν θα ήθελα να είναι έτσι, δηλαδή θα ήθελα ο παλιός πολιτικός μου χώρος να είναι αυτός ο οποίος θα εγγυάται την πολιτική σταθερότητα αλλά δυστυχώς όλο αυτό τον καιρό επέλεξε μια πολιτική η οποία όχι μόνο δεν κινήθηκε στο πλαίσιο αυτό. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ έπρεπε από την πρώτη στιγμή να πει, και κυρίως η καινούργια του ηγεσία στην οποία πολλοί προσβλέψαμε ότι μπορούσε να ανανεώσει τον πολιτικό λόγο και την κατεύθυνση του χώρου αυτού, θα έπρεπε να πει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εθνικής ευθύνης, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αφήσει ακυβέρνητη την Ελλάδα ούτε μια ώρα... θα ήθελα να το πει αυτό, επειδή δεν το λεει οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι βασικός παράγων πλέον πολιτικής σταθερότητας είναι ο Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς γιατί δεν συστρατεύεται με τη ΝΔ
Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Εγώ το 2011 παραιτήθηκα, παρέδωσα την βουλευτική μου έδρα στο ΠΑΣΟΚ και αποχώρησα άρα έδειξα τότε ότι δεν συνδέει εμένα και τη δημόσια δραστηριότητα η διεκδίκηση κάποιου αξιώματος. Δεν με ενδιαφέρει! Εγώ ό,τι και αν κάνω είναι στη βάση των πολιτικών μου απόψεων και ξέρετε ότι αν δεν σε δεσμεύει κάτι και δεν επιδιώκεις κάτι τότε το νερό είναι γάργαρο.

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Σήμερα ο κόσμος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πολιτικές ατζέντες. Η μια είναι η ατζέντα Μητσοτάκη, η οποία θέτει το εθνικό, θέτει το μεταναστευτικό όπως τα θέτει, το ζήτημα της ανάπτυξης, το ζήτημα της βοήθειας προς τον κόσμο και εκεί ξοδεύονται πάρα πολλά λεφτά ίσως θα μπορούσαν πιο στοχευμένα αλλά εν πάση περιπτώσει έχει μια ατζέντα η οποία προσπαθεί να κρατήσει τη χώρα σε σταθερή τροχιά. Από την άλλη μεριά, υπάρχει η ατζέντα Τσίπρα η οποία ατζέντα Τσίπρα είναι η φασαρία.