Συνάντηση με εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσμου που διαμαρτύρονται έντονα με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο θα έχει σήμερα στις 12:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να κλείσει το μέτωπο που άνοιξε τις τελευταίες μέρες και αναμένεται να εγγυηθεί προσωπικά ότι «δεν αλλάζει τίποτα στον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες προσλαμβάνονται ή αμείβονται στον δημόσιο τομέα για καλλιτεχνικό ή εκπαιδευτικό έργο». Παράλληλα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα εκφράσει την πρόθεση να δοθούν «καθαρές λύσεις, ώστε η χώρα να αποκτήσει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα στις παραστατικές τέχνες».

«Δεν θίγονται»

Όπως τονίζουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, δεν θίγονται ακαδημαϊκά, επαγγελματικά και μισθολογικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, ούτε το Π.Δ. επιφέρει οποιαδήποτε μεταβολή στη νομική και οικονομική αντιμετώπισή τους. Επίσης, συγκροτήθηκαν τρεις διυπουργικές ομάδες εργασίας με τη συμμετοχή όλων των κρατικών σχολών παραστατικών τεχνών για την εκπόνηση αναλυτικών προτάσεων, προκειμένου να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την δημιουργία δημόσιας -πανεπιστημιακού επιπέδου- σχολής στις παραστατικές τέχνες.

Να σημειωθεί ότι ήδη η κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία εξαιρούνται ρητά από το Προεδρικό Διάταγμα οι προσλήψεις καλλιτεχνών στο Δημόσιο.