Το νέο σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με στόχο τη θεραπεία χρόνιων μισθολογικών ανισοτήτων και στρεβλώσεων που αντιμετωπίζουν καλλιτέχνες δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή και αυτό έφερε κινητοποίηση από τη μεριά των καλλιτεχνών σε ό,τι αφορά τα αιτήματά τους. 

Ο βασικός μισθός προσδιορίζεται στα 1.037 ευρώ, ενώ, εκτός των άλλων, τονίστηκε η ισότιμη μισθολογική αντιμετώπιση όλων των αποφοίτων δραματικών σχολών και σχολών χορού, ανεξάρτητα από το έτος αποφοίτησής τους

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, έκανε ανάρτηση στο facebook με την οποία τόνισε ψυχραιμία, ενώ οι νομικές ομάδες των πρόκειται να μελετήσουν τη ρύθμιση. 

 

«Το σχέδιο της κυβέρνησης σε σχέση με όσα ζητούσαμε δημοσιεύτηκε αργά. Ας δείξουμε όλοι ψυχραιμία, να μελετηθεί καλά από νομικούς, που θα μας ενημερώσουν σε ποια σημεία κερδίζουμε και τι δεν πήραμε. Ας δείξουν όλοι ψυχραιμία όμως. Δεν βοηθάει σε τίποτα ο βομβαρδισμός τηλεφωνημάτων μέσα στη νύχτα από κανέναν» έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Υπομονή. Χρειάζεται μελέτη και διασταύρωση. Δεν θα λυθούν σε ένα βράδυ όλα…» έγραψε από τη μεριά του ο γενικός γραμματέας του ΣΕΗ, Άρης Λάσκος.