«Επειδή, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι η τελευταία εισήγηση νομοσχεδίου από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών και η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής πριν από τη διάλυση της Βουλής, να ευχαριστήσω πάρα πολύ τα μέλη της Επιτροπής για τη συνεργασία όλο αυτό το χρονικό διάστημα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την καινοτομία στο Δημόσιο.

Ο Βορίδης δήλωσε, ωστόσο, ότι σε περίπτωση που οι εκλογές δεν γίνουν στο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, όπως φημολογείται, το υπουργείο είναι έτοιμο να καταθέσει και το νομοσχέδιο για τον κώδικα διοικητικής διαδικασίας, «το οποίο είναι έτοιμο, αλλά πιθανώς δεν προφταίνουμε».

Απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής, τόνισε ότι οι παρατηρήσεις τους υπήρξαν παραγωγικές και έχουν ληφθεί πολλές υπόψη.

«Καταλαβαίνω ότι πάντοτε στη Βουλή υπάρχει έντονο το στοιχείο και της αντιπολίτευσης και της πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά η επεξεργασία των νομοσχεδίων γίνεται με τον τρόπο που πρέπει να γίνει και η κοινοβουλευτική διαδικασία αποτελεί την κορωνίδα της πολιτικής διαδικασίας, της νομοθετικής διεργασίας, την οποία εγώ τουλάχιστον με πολλή χαρά και πολύ σεβασμό παρακολουθώ», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ευχαρίστησε προσωπικά τον πρόεδρο της Επιτροπής για το έργο που έχει επιτελέσει και τον συνεχάρη για το γεγονός ότι διεξήγαγε όλες τις συνεδριάσεις με άψογο τρόπο.

«Το θετικό αποτέλεσμα αυτών των εργασιών αντανακλά και στο πρόσωπό σας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το 14ο νομοσχέδιο που φέρνει προς επεξεργασία στην Επιτροπή ο Βορίδης μέσα σε χρονικό διάστημα 2 ετών, από την ημέρα δηλαδή που ανέλαβε την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.