Στην εκτίμηση ότι οι εκλογές δεν θα προκηρυχθούν πριν από τις 4 Μαρτίου, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα αναβληθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, προέβη σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου και την εξέλιξη του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε φορέα σύγχρονης επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του parapolitika.gr, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να τεθεί ζήτημα αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος από κανέναν, πόσω μάλλον από την αξιωματική αντιπολίτευση, αφού οι εκλογές θα διενεργηθούν «από την ίδια διεύθυνση, τα ίδια πρόσωπα και την ίδια εταιρεία που είχαν οριστεί και το 2019».

Αποκάλυψε επίσης ότι το κονδύλι των 157 εκατ. ευρώ που έχει εγγραφεί στον Προϋπολογισμό ως κόστος, αφορά την πρώτη Κυριακή των εθνικών εκλογών και τις δύο Κυριακές των δύο αυτοδιοικητικών (δημοτικών - περιφερειακών) που θα γίνουν τον Οκτώβριο. «Αν υπάρξει δεύτερη κάλπη στις εθνικές, τότε θα εγκρίνουμε νέο κονδύλι», δήλωσε με νόημα. Σε κάθε περίπτωση, κατά τον κ. Βορίδη, δεν θα υπάρξει «ιδιαίτερη κυβερνητική μεταβολή».

Όσο δε για τα προγράμματα κατάρτισης, πιστοποίησης και απόκτησης δεξιοτήτων, ο υπουργός Εσωτερικών, η πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Παρασκευή Δραμαλιώτη, και ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Θεοδόσης Χρονόπουλος, παρουσίασαν τα σημαντικά αποτελέσματα της επιμόρφωσης των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα ανανεώνοντας τη συνεργασία τους για τη συνεχή εκπαίδευση και των 250.000 υπαλλήλων. Μάλιστα, με πρόσφατη υπουργική απόφαση, οι συμμετέχοντες στον εν λόγω μηχανισμό του ΕΚΔΔΑ αποκτούν πρόσθετο πλεονέκτημα μοριοδότησης.

voridis_1
voridis_2