Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σε μια απόφαση από τις βελγικές Αρχές που αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες, θα μείνει ελεύθερος με βραχιολάκι για τη συμμετοχή του στο Qatargate

Το έγγραφο που εκδόθηκε από το Βέλγιο, είναι η σφραγίδα αποφυλάκισης για το σύντροφο της Εύας Καϊλή, η οποία παραμένει στις φυλακές του Χάρεν. 



Από την κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε ότι θα αφεθεί ελεύθερος την Παρασκευή. Μάλιστα, τονίστηκε ότι αν και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει δικαίωμα έφεσης, δεν θα το κάνει. 

Τι αναφέρει το έγγραφο

Σχετικά με απόφαση του Τμήματος του Συμβουλίου για την υπόθεση της διαφθοράς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο F. G. εμφανίστηκε σήμερα (σημ την Πέμπτη) ενώπιον του τμήματος Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα (σημ. την Πέμπτη) την προληπτική κράτηση του F. G., αλλά υπό τους όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Εάν συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο Τύπου.



Μία ώρα, πάντως, φέρεται να κράτησε η κατάθεση του Ιταλού το μεσημέρι. Ο Αντόνιο Παντσέρι, συμπατριώτης του και εκείνος που υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές προκειμένου να πει ό,τι ξέρει για το σκάνδαλο, ήταν στο ίδιο κελί με τον Τζόρτζι, μια αποκάλυψη που αναφέρεται ότι θα έπρεπε να σηκώσει υποψίες.