Επίσκεψη στη Λάρισα πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά τον Πλατύκαμπο, επόμενη στάση του πρωθυπουργού στη Λάρισα ήταν το Κέντρο Καινοτομίας Joist.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο πάρκο καινοτομίας και παρακολούθησε διάφορες παρουσιάσεις, όπως μια παρουσίαση ρομπότ.

«Έχει πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε κι αυτήν την αναπτυξιακή πτυχή. Δεν τη συνδέουμε συχνά με τη Λάρισα, σκεφτόμαστε τη Λάρισα ως μία πόλη που πρωτίστως ασχολείται με τον αγροτικό τομέα. Το γεγονός ότι μετατρέπεται σε ένα κέντρο καινοτομίας με δράσεις που πραγματικά είναι ανταγωνιστικές, όχι μόνο σε ελληνικό, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στους χώρους του Πάρκου δραστηριοποιείται το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, startups διαφορετικών κλάδων και ένας από τους επτά εγκεκριμένους από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ευρωπαϊκούς κόμβους ψηφιακής καινοτομίας, το Health Club.

Ακόμα, φιλοξενούνται εταιρείες – τεχνοβλαστοί, νεοφυείς επιχειρήσεις και τέσσερις startups από τη Λάρισα.

Συνεργάζεται στενά με ερευνητικά κέντρα, όπως το ΕΚΕΤΑ και τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αιγαίου και Ιονίου.


Το «JOIST» αποτελεί επίσης έδρα του Κέντρου Ικανοτήτων «ΠΥΘeΙΑ» που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και δραστηριοποιείται στον χώρο της ψηφιακής υγείας και των φαρμάκων.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του πάρκου και ενημερώθηκε για τις δράσεις του από τον Υφυπουργό αρμόδιο για την Έρευνα και Καινοτομία Χρίστο Δήμα, τον ιδιοκτήτη και Πρόεδρο του Πάρκου Καινοτομίας, Τάσο Βασιλειάδη, τον Γενικό Διευθυντή, Βασίλη Αβραμούδη και τον Αντιπρόεδρο, Αντώνη Κυρίτση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να σταθεί για λίγο στο «Κέντρο Ικανοτήτων ΠΥΘeIA», που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός κέντρου με σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου της Υγείας και να συνομιλήσει με συνεργάτες της startup «Chronicles Health».

Επίσης, επισκέφθηκε τα γραφεία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, έναν βραβευμένο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει στην ενίσχυση της καινοτομίας, την προώθηση και την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού πνεύματος, όπου συνομίλησε με νέους.

Επόμενη στάση ήταν το Future Learning Lab, όπου ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να κάνει χρήση της πλατφόρμας AR GIGXR, μέσω της εφαρμογής hoolens (γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας) και να δει τα ρομποτ «ducky code» , τα οποία στόχο έχουν να διδάξουν, κυρίως σε παιδιά, τις βασικές αρχές του προγραμματισμού.

Μαζί με το ρομπότ JOY, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατευθύνθηκε προς το Co-working Space, τον κοινόχρηστο χώρο εργασίας και συνεργασίας του Πάρκου Καινοτομίας και το κεντρικό αμφιθέατρο του «JOIST».

*Εικόνες & Βίντεο: onlarissa.gr